Jak udělat z aquafaby čokoládovou pěnu? Jednoduchý videonávod vám poradí
Pokud máte rádi moderní způsob vaření, pak vám jistě neunikla takzvaná aquafaba, která se dá vyšlehat stejně jako bílek, a tak se využívá především k veganskému pečení a vaření. Pokud ji chcete vyzkoušet, s čokoládovou pěnou z aquafaby rozhodně nešlápnete vedle.
Aquafaba je nálev z cizrny (případně i jiných luštěnin), který v současné době představuje velmi moderní surovinu. Aquafaba je zajímavá zejména díky své schopnosti vytvářet pěnu - má vlastnosti podobné vaječnému bílku, díky čemuž skvěle slouží jako náhrada bílků ve veganském vaření a pečení. V našem případě si z ní však připravíme vynikající čokoládovou pěnu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na čokoládovou pěnu z aquafaby?
Lahodnou čokoládovou pěnu z aquafaby si naprosto zamilujete.
- Připravíme si plechovku cizrny a nálev z ní přecedíme.
- Vodu z cizrny následně šleháme asi 20-30 minut.
- Mezitím si rozpustíme čokoládu a přidáme do aquafaby.
- Zlehka promícháme, dáme do sklenic a necháme v lednici ztuhnout.
Kde všude se dá využít aquafaba?
Aquafaba se dá využít všude tam, kam patří ušlehaný sníh z bílků, to znamená například do laskonek, pusinek, bílkové polevy a spousty dalších moučníků.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 6 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 7 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 16 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Jak péct sněhové cukroví? Je třeba dodržet několik zásad, aby se nám povedlo. Základem je dobře ušlehaný sníh
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Komentáře