Krůtí kapsy na granátových jablíčkách

amalia Kuchařka: amalia

Doba přípravy: 10 min príprava, 120 min pečenie 4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

800-1000 g krůtích prsou nebo vykostěného horního stehna
3-4 granátová jablka
500 ml suchého bílého vína
200 g dlouhých plátků prorostlé slaniny
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mäso rozkrojíme tak, aby vznikli pláty hrubé najviac 1cm.

  2. Jeden plátok slaniny pokrájame na hranolčeky a z jedného granátového jablka vyberieme jadierka.

  3. Pláty mäsa osolíme, okoreníme čerstvo zomletým korením, posypeme granátovými jadierkami a poukladáme kúsky slaniny. Preložíme napoly a ovinieme plátkami slaniny tak, aby pri pečení plnka nevypadla.

  4. Na dno pekáča - takého, aby pri podlievaní studeným vínom v rúre nepraskol - nalejeme 3-4 lyžice olivového oleja a vložíme mäso.

  5. Pekáč dáme do rúry predhriatej na najvyššiu teplotu (275°C) a pečieme asi minútu, mäso sa musí prudko opiecť a pustiť pomerne dosť šťavy. Približne po 1 minúte teplotu rúry znížime na 170°C, teplovzdušnej 150°C. Pri tejto teplote pečieme kapsy 2 hodiny a často podlievame vínom a šťavou z granátových jabĺk - musí jej byť aspoň 50 ml, ak jej nie je dosť, môžeme ju doplniť šťavou z citróna.

  6. Pred koncom pridáme k mäsu jadierka zo zvyšných granátových jabĺk.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krůtí kapsy na granátových jablíčkách

Tématické fráze: omáčka z granátového jablka recept z granátového jablka plněná krůtí kapsa recepty z granátových jablíček granátové jablko recept maso na granátovém jablku recepty z granatového jablka granátová omáčka jak oloupat granátové jablko granátové jablka k masu granátové jablko omáčka krůtí maso na jablíčkách maso s granátovou omáčka recept krůtí kapsa omáčka granátová granátové jablíčko a pečení recept granatove jablko granatove jablko jak oloupat kuřecí maso a granátové jablko granatove jablko recepty

Zapomněl/a jsem heslo