Reveň rebarbora je kyselá, ale díky tomu je osvěžující a jen tak se nepřejí

Reveň rebarbora, jak zní celý botanický název, je zelenina, která se však v kuchyni používá jako ovoce. Její výhoda spočívá v tom, že je zralá dříve než ovoce – sklízet ji můžeme už od dubna. Vyrábějí se z ní kyselkavé marmelády, džemy a omáčky, především se ale hodí jako součást moučníků.
Jak upravit rebarboru
Cílem je z rebarbory odstranit nežádoucí kyseliny, aby nebyla jedovatá, čehož lze docílit například spařením. Již naše babičky spařovaly rebarboru několika možnými způsoby. Důležité je také nezapomenout rebarboru oloupat.
Rebarborové moučníky
Rebarbora se obvykle přidává do ovocných koláčů a bublanin. Zajímavým tipem mohou být rebarborové buchty nebo rebarborové kynuté knedlíky. Velkým hitem, který je zároveň ohromně jednoduchý, je ovocný crumble, do nějž lze rebarboru také přidat.