Jak připravit jogurtové řízky? Skvělý nedělní oběd budete mít téměř bez práce
Smažené řízky jsou zkrátka evergeen, který bude milovaný po generace a nikdy z našich kuchyní nezmizí. Výhodou řízků je, že jsou během pár minut připravené a potěší chuťové buňky každého strávníka.
Řízky jsou rozhodně pokladem české kuchyně a nedovedeme si bez nich představit nedělní oběd či rodinnou oslavu. Mohou být připraveny na stovky způsobů a jedním z oblíbených je použití jogurtové marinády, díky které jsou řízky dokonale křehké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit jogurtové řízky
Křehoučké jogurtové řízky mají díky ochucené marinádě šmrnc a voní příjemně česnekem i kořením.
Na 6 porcí řízků budete potřebovat tyto suroviny:
- Kuřecí řízky nejprve lehce naklepejte, poté osolte a opepřete.
- Do misky vložte jogurt, do kterého přidejte prolisovaný česnek, grilovací koření a také vejce. Marinádu důkladně promíchejte a podle chuti osolte i opepřete.
- Řízky potřete ze všech stran marinádou, vložte do uzavíratelné nádoby a zalijte zbytkem marinády. Takto připravené řízky nechte odpočívat přes noc.
- Druhý den řízky obalte ve strouhance a usmažte dozlatova na rozpáleném oleji.
Pojďte si připravit trochu netradiční jogurtové řízky, které si zaručeně zamilujete. S přípravou vám krok za krokem pomůže úvodní videonávod. Jako přílohu k řízkům podávejte oblíbený bramborový salát nebo jemnou bramborovou kaši.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře