Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené řízky jsou zkrátka evergeen, který bude milovaný po generace a nikdy z našich kuchyní nezmizí. Výhodou řízků je, že jsou během pár minut připravené a potěší chuťové buňky každého strávníka.

Řízky jsou rozhodně pokladem české kuchyně a nedovedeme si bez nich představit nedělní oběd či rodinnou oslavu. Mohou být připraveny na stovky způsobů a jedním z oblíbených je použití jogurtové marinády, díky které jsou řízky dokonale křehké.

Jak připravit jogurtové řízky

Křehoučké jogurtové řízky mají díky ochucené marinádě šmrnc a voní příjemně česnekem i kořením.

Na 6 porcí řízků budete potřebovat tyto suroviny

  1. Kuřecí řízky nejprve lehce naklepejte, poté osolte a opepřete.
  2. Do misky vložte jogurt, do kterého přidejte prolisovaný česnek, grilovací koření a také vejce. Marinádu důkladně promíchejte a podle chuti osolte i opepřete.
  3. Řízky potřete ze všech stran marinádou, vložte do uzavíratelné nádoby a zalijte zbytkem marinády. Takto připravené řízky nechte odpočívat přes noc.
  4. Druhý den řízky obalte ve strouhance a usmažte dozlatova na rozpáleném oleji.

Pojďte si připravit trochu netradiční jogurtové řízky, které si zaručeně zamilujete. S přípravou vám krok za krokem pomůže úvodní videonávod. Jako přílohu k řízkům podávejte oblíbený bramborový salát nebo jemnou bramborovou kaši.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky