Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víkendové dny bývají často ve znamení delikátních obědů, u kterých se schází celá rodina. A právě pečená kachna rozhodně patří mezi slavnostní pokrmy, avšak i obyčejné kuře můžete upéct stejným způsobem.

Kuře je v kuchyni velmi oblíbené pro jeho rozmanitost, připravit ho totiž můžete na stovky způsobů. Základem každého pečeného kuřete je však šťavnaté maso a dokonale vypečená kůrka. Inspirujte se tímto snadným receptem.

Jak upéct kuře à la kachna

Kuře à la kachna vám dokonale připomene chuť oblíbené kachní pečínky a nádherně provoní během pečení celý domov.

Na 4 porce kuřete budete potřebovat tyto suroviny

  1. Kuřecí stehna nejprve omyjte, poté prošpikujte proužky anglické slaniny a ze všech stran posolte.
  2. Dále vymažte sádlem dno pekáče, uložte do něj kuřecí stehna, která opepřete, posypte kmínem a podlijte vínem.
  3. Zakrytý pekáček vložte do trouby a pečte na 180 °C asi 60–90 minut do změknutí.
  4. V polovině pečení stehna otočte a přibližně 20 minut před koncem pečení můžete dopékat odkryté, aby se vypekla kůžička.
  5. Upečené kuře můžete, podobně jako kachnu, podávat s kysaným zelím a knedlíkem.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli