Jak připravit kuře à la kachna? Vypečené kousky kuřete se rozplývají na jazyku
Víkendové dny bývají často ve znamení delikátních obědů, u kterých se schází celá rodina. A právě pečená kachna rozhodně patří mezi slavnostní pokrmy, avšak i obyčejné kuře můžete upéct stejným způsobem.
Kuře je v kuchyni velmi oblíbené pro jeho rozmanitost, připravit ho totiž můžete na stovky způsobů. Základem každého pečeného kuřete je však šťavnaté maso a dokonale vypečená kůrka. Inspirujte se tímto snadným receptem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct kuře à la kachna
Kuře à la kachna vám dokonale připomene chuť oblíbené kachní pečínky a nádherně provoní během pečení celý domov.
Na 4 porce kuřete budete potřebovat tyto suroviny:
- Kuřecí stehna nejprve omyjte, poté prošpikujte proužky anglické slaniny a ze všech stran posolte.
- Dále vymažte sádlem dno pekáče, uložte do něj kuřecí stehna, která opepřete, posypte kmínem a podlijte vínem.
- Zakrytý pekáček vložte do trouby a pečte na 180 °C asi 60–90 minut do změknutí.
- V polovině pečení stehna otočte a přibližně 20 minut před koncem pečení můžete dopékat odkryté, aby se vypekla kůžička.
- Upečené kuře můžete, podobně jako kachnu, podávat s kysaným zelím a knedlíkem.
Komentáře