Jak připravit nejlepší kvašáky. Ochutnejte výborné křupavé okurky jedinečné chuti podle rodinných receptů
Kvašené okurky jsou skvělou letní lahůdkou a pokud si je zamilujeme, budeme je chtít každý rok znovu. Některé jsou určené k rychlé spotřebě, jiné vydrží řadu měsíců. Nesmí v nich chybět kopr a přidat můžeme voňavé listy višní, třešní, černého rybízu, vinné révy i křenu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co si připravit na kvašení
Kvašáky mají výbornou chuť díky vhodně zvolené kombinaci aromatických listů, koření a dalších druhů zeleniny. Čím vším můžeme proložit okurky v kvasných nádobách? Mezi nejoblíbenější přísady patří:
- Kopr - opláchnutý a okapaný. Zvlášť oblíbené jsou kvetoucí vrcholky rostlin, ale dá se použít i kytička mladého kopru.
- Cibule - oloupaná a nakrájená na silnější plátky nebo jen rozkrojená na čtvrtiny
- Křen - očištěný a nakrájený na tenké plátky, má konzervační účinky
- Mrkev - očištěná a nakrájená na plátky
- Listy maliníku, višní, vinné révy, křenu nebo černého rybízu - jsou bohaté na bakterie mléčného kvašení
- Semena hořčice, případně koriandru
- Bobkový list, estragon
- Kdo má rád pikantní chuť, připraví si chilli papričky, několik stroužků česneku, nebo třeba kuličky pepře. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
Jak postupovat při nakládání okurek
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzská kuřecí polévka s fazolemi
Přidáno před 30 minutami
Čokoládové tyčinky s nutellou a oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové preclíky
Přidáno před 14 hodinami
Bůček s pekingským zelím
Přidáno před 15 hodinami
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno před 22 hodinami
Ananas ve vlastní šťávě
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře