Jak hubnout pomocí nízkokalorické stravy: Jablko, nejběžnější ovoce, má léčivé účinky a doporučuje se pro zdraví
Ovoce je velmi důležitou součástí stravy. Je plné vitamínů, vlákniny, minerálních látek a antioxidantů, které nás chrání před působením volných radikálů. Navíc ovoce obsahuje velmi málo kalorií.
Nejběžnějším druhem ovoce u nás jsou jablka. Jsou snadno dostupná a mnoho lidí má dokonce vlastní sklizeň. Kalorická hodnota jablek se pohybuje kolem 50 kalorií na 100 gramů. Jablka můžeme konzumovat syrová, sušená, kompotovaná, nebo je začlenit do některých jídel.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Syrová záležitost před jídlem
Pokud chceme snížit obsah přijatých kalorií, pak je vhodné začít jídlo syrovým ovocem nebo zeleninou. Tyto nízkokalorické potraviny nás už částečně zasytí a následující porce jídla nemusí být tak veliká. Právě jablko se k tomu výborně hodí. Stačí sníst velké jablko a máme o syrovou záležitost před jídlem postaráno. Většina účinných látek se nachází ve slupce nebo těsně pod ní, proto si raději dopřejme jablka i se slupkou. Pokud chceme být originálnější, pak si z jablek a dalšího ovoce připravíme zdravý ovocný salát.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Zpestření jiných jídel
Jablka můžeme použít jako osvěžující součást na ozdobení různých kaší nebo je zapéct v nákypu. Jablka stačí vykrojit, nakrájet na kostičky a posypat s nimi talíř s kaší. Pokud jsou jablka sladká, pak nám i přirozeně osladí kaši a tu pak není potřeba tolik, případně vůbec, doslazovat. Ještě přidejme ořechy nebo semínka a máme o zdravou snídani postaráno.
Jablka v moučnících
Jablka jsou samozřejmě součástí i řady moučníků. Hledejme recepty, které nejsou příliš sladké a tučné, pak si určitě pochutnáme a zároveň se nebudeme muset stresovat, že jsme touto sladkou dobrotou příliš nabrali. Jedním z takových moučníků je štrúdl, plný voňavých jablíček a skořice.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Další zdravé ovoce
Jiné druhy ovoce s nízkým obsahem kalorií jsou např. jahody, pomeranče, broskve, borůvky či angrešty. Určitě se ale nemusíme bát ani dalších druhů ovoce. Hodnotu více druhů ovoce spojíme v ovocných salátech, jak nám ukazuje i následující video. A salát bude skvěle chutnat i bez becherovky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pórkový salát s jablkem, mrkví a majonézou
Přidáno před 15 hodinami

Můj játrový guláš
Přidáno 30. 3. 2023 19:58

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou
Přidáno 30. 3. 2023 19:26

Tvarůžková smaženka
Přidáno 30. 3. 2023 13:02

Domácí špaldové nudle s tuňákem a sýrovou omáčkou
Přidáno 30. 3. 2023 09:42

Víkendová valašská kyselice
Přidáno 29. 3. 2023 21:00
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.