"Zavařené" kvašáky

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 1 názor

Suroviny

okurky
nať kopru
křen
Nálev:
1 l vody
50 g soli
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nálev na okurky převaříme a necháme zchladnout. Množství volíme podle počtu okurek, které budeme nechávat kvasit.

  2. Na dno čistých, vypláchnutých sklenic dáme kopr, kolečka oloupaného křenu a naskládáme okurky.

  3. Omyté okurky zalijeme nálevem tak, že musí být potopené. Pak sklenice dobře zavřeme novými víčky.

  4. Sklenice necháme stát venku v teple asi 14 dnů. Můžou být podložené igelitem - během kvašení ze sklenic část nálevu vyteče.
    Víčko se během kvašení vypoukne nahoru, po ukončení kvašení by se měla víčka vcucnout zpět do sklenice.
    Takové sklenice uložíme do sklepa, kde vydrží opravdu dlouho.

Poznámka

Recept je vyprošený u zdravotní sestřičky - tyto kvašáky dělává její babička roky. Vydrží prý "napořád" - výborné jsou i po půl roce. Jak dlouho je měli ve sklepě nejdéle, si sestřička nepamatovala.

Už se těším, až je v létě vyzkouším, kvašáky miluji :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 476 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Zavařené" kvašáky

Tématické fráze: jak zavařit kvašáky výborné kvašáky kvašaky recepty kvasene okurky zavarene sterilizace kvasaku zavařené kvašené okurky jak se zavařují kvašáky jak dlouho vydrží kvašáky kvašáky podle babičky recept na kvašáky kvašaky sterilizace kvašáky zavařit na zimu recept kvašáky od babičky kvašáky nálev recept kvasaky zavaene kvašaky recept na výborné kvašáky jak dlouho zavaret okurky jak zavařit okurky kvašaky kvasaky nova vicka

Zapomněl/a jsem heslo