Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Fazole se postarají o rostlinné bílkoviny a vlákninu
Zdroj: pixabay

Mezi velmi zdravé potraviny patří fazole. Obsahují velké množství rostlinných bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Hodí se do pomazánek, polévek, gulášů či hlavních jídel. Připravit z nich můžeme dokonce i moučníky.

Fazole nám díky své sytící schopnosti pomohou zahnat hlad. Vařené fazole obsahují 125 kalorií na 100 gramů. Můžeme je doma uvařit, nebo si ušetříme čas použitím konzervovaných fazolí. Fazolí je k dostání mnoho druhů, které se odlišují barvou, velikostí i chutí.

Fazole v kuchyni

Fazole mají velmi široké uplatnění, hodí se do pomazánek, s orestovanou zeleninou k pečivu, k rýži či do tortill. Úžasné jsou v polévkách a guláších. Z fazolí připravíme i čokoládové brownies, tuto pochoutku ocení i ti, kteří nekonzumují lepek.

Klíčení fazole mungo

Mezi fazole patří také fazole mungo, jejíž semena nám při správné péči během tří dnů vyklíčí. Naklíčená semena můžeme jíst jen tak, použít do salátů, nebo s nimi posypat pečivo namazané pomazánkou. A navíc, 100 gramů naklíčených semen mungo má pouhých 50 kalorií.

Fazolové lusky

Když mluvíme o fazolích, nezapomeňme ani na jejich čerstvou formu - zelené nebo žluté fazolové lusky, které můžeme použít do omáček, polévek, zapékaných jídel nebo salátů. Zkonzumovaných 100 gramů zelených fazolek má pouhých 32 kalorií.

Fazolový salát

Pokud přemýšlíte, co z fazolí připravit k jídlu, pak se nechte inspirovat následujícím videem. Salát z vařených fazolí, cibule a červené papriky spolu s čerstvým pečivem bude velkou dobrotou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více