Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přemýšlíte, jak připravit rychlý a přitom výživný oběd nebo večeři? Tyto brokolicové noky zvládnete připravit během chvilky a navíc si pochutnáte na lehkém jídle plném zeleniny. Výhodou je také široká škála možností s čím nočky podávat.

Brokolicové nočky jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Potěší milovníky zeleniny i ty, kdo hledají nápaditou přílohu nebo lehké hlavní jídlo. Skvěle chutnají s opečenou pancettou, ale můžete zvolit i vegetariánskou verzi se sušenými rajčaty a parmezánem.

Lehké brokolicové nočky

Příprava nočků je snadná a vystačíte si s několika základními surovinami. Nachystejte si 350 g růžiček brokolice, 350–400 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl. Dále postupujte podle jednoduchého návodu.
  1. Růžičky brokolice uvařte doměkka cca 10 minut.

  2. Uvařenou brokolici vložte do ledové vody a poté nechte důkladně okapat.

  3. Dále brokolici rozmixujtesmíchejte s vejcem a moukou v hladké těsto.

  4. Tvarujte nočky nebo je rovnou stříhejte a vkládejte je do vroucí osolené vody (viz. video).

  5. Vařte, dokud nevyplavou na povrch (cca 3–4 minuty), poté je vyjměte.

  6. Nočky můžete zakápnout olivovým olejem, posypat parmezánem, promíchat s opečenou pancettou nebo sušenými rajčaty.

  7. Dozdobte je čerstvými bylinkami např. bazalkou.

Chcete vědět, jak nočky uchovat, jak je ohřát nebo co se k nim nejvíce hodí? O tom všem a ještě mnohem více si můžete přečíst v následujícím článku.

Budeme rádi, když nám do komentáře napíšete, jak se vám nočky povedly.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky