Brokolicové nočky jsou lehké a jemné: Připravte si je k rychlému obědu či večeři
Přemýšlíte, jak připravit rychlý a přitom výživný oběd nebo večeři? Tyto brokolicové noky zvládnete připravit během chvilky a navíc si pochutnáte na lehkém jídle plném zeleniny. Výhodou je také široká škála možností s čím nočky podávat.
Brokolicové nočky jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Potěší milovníky zeleniny i ty, kdo hledají nápaditou přílohu nebo lehké hlavní jídlo. Skvěle chutnají s opečenou pancettou, ale můžete zvolit i vegetariánskou verzi se sušenými rajčaty a parmezánem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Lehké brokolicové nočky
-
Růžičky brokolice uvařte doměkka cca 10 minut.
-
Uvařenou brokolici vložte do ledové vody a poté nechte důkladně okapat.
-
Dále brokolici rozmixujte, smíchejte s vejcem a moukou v hladké těsto.
-
Tvarujte nočky nebo je rovnou stříhejte a vkládejte je do vroucí osolené vody (viz. video).
-
Vařte, dokud nevyplavou na povrch (cca 3–4 minuty), poté je vyjměte.
-
Nočky můžete zakápnout olivovým olejem, posypat parmezánem, promíchat s opečenou pancettou nebo sušenými rajčaty.
-
Dozdobte je čerstvými bylinkami např. bazalkou.
Budeme rádi, když nám do komentáře napíšete, jak se vám nočky povedly.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře