Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake patří mezi nejoblíbenější dorty, tato dobrota je skvělou a lahodnou volbou pro jakoukoli příležitost. Základem jednoduchého dezertu jsou nadrcené sušenky s máslem, doplněné lahodným krémem ze smetany a lotus pomazánky.

Cheesecake je ideální dezert, který se připravuje a dochucuje na nespočet příchutí, podávat jej můžete při slavnostních událostech nebo jen tak k odpolední kávě. Základ krému tvoří převážně čerstvý sýr či tvaroh nebo také šlehačka s mascarpone.

Jak připravit lotus cheesecake

Nepečený lotus cheesecake voní dokonale karamelovými sušenkami a zaručeně potěší každého člena rodiny.

K přípravě dortu o průměru 20 cm budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve rozmixujte najemno sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  2. Nadrcenou směs natlačte na dno formy a poté ji vložte na chvíli do lednice, aby základ ztuhl.
  3. Mezitím vyšlehejte smetanu s mascarpone a krupicovým i vanilkovým cukrem do hladkého krému.
  4. Hotový krém rozdělte rovnoměrně do tří misek. Do jedné vmíchejte 1/3 rozpuštěné Lotus pomazánky, do druhé vmíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu a třetí část ponechte bílou.
  5. Na sušenkový základ nyní navrstvíte jednotlivé krémy - nejprve čokoládový, poté s Lotus pomazánkou a poslední bílý.
  6. Dort dejte vychladit do lednice na 2 hodiny nebo ideálně přes noc. Před podáváním na povrch dortu dejte zbytek rozpuštěné Lotus pomazánky a ozdobte cheesecake šlehačkou a sušenkami.

Jestli si rádi pochutnáváte na legendárních sušenkách Lotus, tak nejspíš právě tento nepečený cheesecake si zaručeně zamilujete. Pojďte si ho připravit s pomocí rychlého videonávodu, který vás provede přípravou krok za krokem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli