Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený lotus cheesecake

Neodolatelně jemný cheesecake si můžete připravit i bez pečení. Tento je s karamelovou Lotus pomazánkou, čokoládou a jemným mascarpone krémem. Nádherně vypadá, skvěle chutná a přípravu zvládne každý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + 2 hodiny v lednici (ideálně přes noc)

30 min (30 min příprava, + 2 hodiny v lednici (ideálně přes noc))

Suroviny pro 12 porcí

forma o průměru 20 cm

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Krok 2: Směs natlačíme na dno dortové formy a vložíme ji na chvíli do lednice, aby základ ztuhl. Krok 3: Mezitím vyšleháme smetanu s mascarpone, krupicovým a vanilkovým cukrem do hladkého krému. Hotový krém rovnoměrně rozdělíme do 3 misek. Do jedné části vmícháme 1/3 rozpuštěné Lotus pomazánky. Do druhé části vmícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu. Třetí část krému necháme bílou. Krok 4: Na sušenkový základ postupně navrstvíme jednotlivé krémy: nejprve čokoládový, poté bílý a nakonec krém s Lotus pomazánkou. Krok 5: Dort necháme minimálně 2 hodiny chladit v lednici (ideálně přes noc). Před podáváním navrch nalijeme zbytek rozpuštěné Lotus pomazánky a ozdobíme šlehačkou a sušenkami.

TIP: Co udělat z Lotus sušenek

Zveřejněno 1. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený lotus cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7KJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený lotus cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7KJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mascarpone, smetana ke šlehání, pomazánka, sušenky, máslo, cukr krupice, čokoláda hořká, cukr vanilkový, šlehačka, sušenky

Přidat fotografie receptu