Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pažitka je nenáročná a v kuchyni velmi oblíbená bylinka, která dokáže svou chutí doladit mnoho pokrmů. Má lehce pikantní chuť, a proto velmi často dochucuje pomazánky i polévky. Mimo jiné pokrmy ozdobí svěží barvou.

Pažitka je nenáročná bylinka, kterou snadno vypěstujeme v květináči na parapetu, ale i na zahradě. Časté seřezávání pažitky zaručí silnější stonky a také pravidelné dorůstání. Kromě stonků pažitky můžeme využít i její fialové květy.

Jak uvařit pažitkovou omáčku

Pažitková omáčka je na přípravu jednoduchá a ve spojení s vařeným hovězím masem a bramborami chutná dokonale.

Na zhruba 3 porce omáčky budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve očistěte pažitku a nakrájejte ji najemno.
  2. Nyní v hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm hladkou mouku - připravíte tak světlou jíšku.
  3. Osmahnutou jíšku zalijte studeným vývarem, rozmíchejte metličkou, dochuťte solí a provařujte asi 15 minut.
  4. Na závěr omáčku zjemněte smetanou a nechte projít varem. Uvařenou omáčku odstavte a vmíchejte nasekanou pažitku
Hledáte-li recept na bleskový oběd z několika málo surovin, tak právě pažitková omáčka je pro vás to pravé. Mimo jiné je tato omáčka skvělá i pro začátečníky a snadný videonávod poradí krok za krokem, jak ji uvařit. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky