Jak připravit pažitkovou omáčku? Sametově hladkou omáčku uvaříte do půl hodiny
Pažitka je nenáročná a v kuchyni velmi oblíbená bylinka, která dokáže svou chutí doladit mnoho pokrmů. Má lehce pikantní chuť, a proto velmi často dochucuje pomazánky i polévky. Mimo jiné pokrmy ozdobí svěží barvou.
Pažitka je nenáročná bylinka, kterou snadno vypěstujeme v květináči na parapetu, ale i na zahradě. Časté seřezávání pažitky zaručí silnější stonky a také pravidelné dorůstání. Kromě stonků pažitky můžeme využít i její fialové květy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit pažitkovou omáčku
Pažitková omáčka je na přípravu jednoduchá a ve spojení s vařeným hovězím masem a bramborami chutná dokonale.
Na zhruba 3 porce omáčky budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve očistěte pažitku a nakrájejte ji najemno.
- Nyní v hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm hladkou mouku - připravíte tak světlou jíšku.
- Osmahnutou jíšku zalijte studeným vývarem, rozmíchejte metličkou, dochuťte solí a provařujte asi 15 minut.
- Na závěr omáčku zjemněte smetanou a nechte projít varem. Uvařenou omáčku odstavte a vmíchejte nasekanou pažitku.
Komentáře