Marinované kuřecí kostičky ve smetanové omáčce s pažitkou

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

3 větší kuřecí prsa
1 cibule
3 stroužky česneku
150 - 200 ml smetany
1 kulička mozzarelly (125 g)
hrst nasekané pažitky
Marináda:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
1 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
kari koření
paprika
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky.
    Z uvedených ingrediencí smícháme marinádu, vmícháme maso a necháme nejméně 2 hodiny marinovat, můžeme nechat i přes noc.

  2. V pánvi necháme rozehřát lžíci oleje, vhodíme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenká čtvrtkolečka a necháme zesklovatět.
    Pak přihodíme marinované maso a necháme ho orestovat. Po chvíli přidáme česnek nakrájený na plátky.

  3. K orestovanému masu přilijeme asi 4 lžíce vody a necháme ho podusit doměkka.
    Pak přilijeme smetanu a přimícháme nastrouhanou mozzarellu. Když se mozzarella rozpustí a omáčku zahustí, vmícháme nasekanou pažitku a ihned vypneme.
    Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 87 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované kuřecí kostičky ve smetanové omáčce s pažitkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kureci kostky na smetaně kostky ve smetanove omacce marinované kuřecí prsa ve smetaně recept kuřecí smetana kuřecí marinované kostky rozpustí se mozzarella kuřecí prsa marinovaná ve smetaně kureci kostky se smetanou kuřecí nudličky se smetanou a pažitkou zahusti smetana kureci kostky

Zapomněl/a jsem heslo