Jak připravit šátečky z rychlého těsta? Křehké těsto chutná báječně s povidly
Křehké těsto je připravené během pár minut, bez zdlouhavého čekání, a to pouze z několika málo základních surovin. Šátečky upečené z tohoto těsta jsou lahodné a naplnit je můžete povidly či ovocným džemem.
Šátečky z křehkého těsta můžete plnit různými náplněmi a to jak slanými, tak sladkými. Z těch slaných jsou nejoblíbenější masové, zeleninové či sýrové. Ze sladkých náplní nejvíce využíváme ovocný džem, povidla či tvaroh.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit šátečky z rychlého těsta
Šátečky z rychlého těsta se připravují bez kynutí, báječně se proto hodí v těch situacích, když nemáte příliš mnoho času na pečení.
K přípravě šátečků budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve rozehřejte troubu na 150–160 °C.
- Nyní z mouky, másla, smetany a špetky soli vypracujte ručně nebo v robotu hladké, nelepivé těsto.
- Z těsta ihned vyválejte plát o tloušťce 4–5 mm a poté jej rozkrájejte na čtverce o velikosti 6–8 cm.
- Do středu každého čtverce vložte lžičkou povidla či džem podle své chuti. Rohy čtverce spojte a šátečky uzavřete.
- Připravené šátečky uložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 25 minut dozlatova.
- Upečené šátečky posypejte moučkovým cukrem.
Voňavé sladké šátečky vyzkoušejte upéct podle úvodního videoreceptu, který snadno zvládnou i začátečníci. Tento moučník si zamilujete k odpolednímu šálku kávy.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře