Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké těsto je připravené během pár minut, bez zdlouhavého čekání, a to pouze z několika málo základních surovin. Šátečky upečené z tohoto těsta jsou lahodné a naplnit je můžete povidly či ovocným džemem.

Šátečky z křehkého těsta můžete plnit různými náplněmi a to jak slanými, tak sladkými. Z těch slaných jsou nejoblíbenější masové, zeleninové či sýrové. Ze sladkých náplní nejvíce využíváme ovocný džem, povidla či tvaroh.

Jak připravit šátečky z rychlého těsta

Šátečky z rychlého těsta se připravují bez kynutí, báječně se proto hodí v těch situacích, když nemáte příliš mnoho času na pečení.

K přípravě šátečků budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve rozehřejte troubu na 150–160 °C.
  2. Nyní z mouky, másla, smetany a špetky soli vypracujte ručně nebo v robotu hladké, nelepivé těsto.
  3. Z těsta ihned vyválejte plát o tloušťce 4–5 mm a poté jej rozkrájejte na čtverce o velikosti 6–8 cm.
  4. Do středu každého čtverce vložte lžičkou povidla či džem podle své chuti. Rohy čtverce spojte a šátečky uzavřete.
  5. Připravené šátečky uložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 25 minut dozlatova.
  6. Upečené šátečky posypejte moučkovým cukrem.

Voňavé sladké šátečky vyzkoušejte upéct podle úvodního videoreceptu, který snadno zvládnou i začátečníci. Tento moučník si zamilujete k odpolednímu šálku kávy.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky