Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky jsou retro zákusky, které ještě dlouho nezmizí z pultů cukráren. Pro milovníky sladkého jsou báječnou pochoutkou připravenou z odpalovaného těsta s dvěma druhy krémů a karamelovou polevou.

V minulosti měl větrník velikost malého dortíku. V současnosti si můžeme pochutnat na velkém větrníkovém dortu, minivětrnících i na větrníku připraveném na plechu, které si v ničem nezadají s klasickým kulatým zákuskem. 

Jak se dělá krém do větrníků

Skládá se ze dvou krémů, bez kterých si zákusek nedokážeme představit:

  1. Karamelový krém připravíme z vanilkového nebo karamelového pudinku, který uvaříme podle návodu na obalu. Do vychladlého pudinku vmícháme předem připravený karamelový kulér a máslo spolu s moučkovým cukrem. Směs vyšleháme do hladkého krému.
  2. Vanilková šlehačka je našlehaná smetana s více než 33 % tuku, kterou osladíme moučkovým cukrem a dochutíme vanilkou (semínky, extraktem, práškem nebo aromatem). Pokud je šlehačka řídká, nastavíme ji sýrem mascarpone nebo použijeme ztužovač šlehačky.

Nebude žádným prohřeškem, pokud místo uvedených krémů použijeme opačnou kombinaci - vanilkový pudinkový krém a karamelovou šlehačku (s použitím kuléru).

Jak na přípravu tradičních větrníků? Podívejme se spolu na video, ve kterém uvidíme celý postup přípravy:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli