Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky karamelové

Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

23. 3. 2011 23:03

Suroviny

Porce: asi 40-50 ks

Nutriční hodnoty

Energie11 399 kJ / 2 725 kcal
Bílkoviny70,62 g
Tuky101,21 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 745 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy380,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.

Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.

Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...

Těsto: zdroj Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Veronika.Hrozna

13. 4. 2021 11:36

Nikola.12: Pokud z nich jdou bublinky, je v nich ještě voda , tak nesnížit teplotu, jinak splasknou. Voda z těsta se musí odpařit. Až pak snížit teplotu a dopéct.
Po vypnutí troby, nechat 7 minut v horké trobě, až pak vyndat. Ať se podruhé zdaří!

Nikola.12

12. 4. 2021 13:52

Po vytažení větrníky splasknou připomínají spíš nějaké placičky než větrníky. :no:

Veronika Rysova

9. 2. 2021 13:09

SilviaD: komentář předtím . Udělám si základ karamel plus šlehačka a vysleham si ještě jednu šlehačku vyhlazený krém vmicham do šlehačky ale nejlepší je potravinářská do toho základu stačí obyč. Zkuste najdete i na internetu ????

SilviaD

9. 2. 2021 13:07

Veronika Rysova: Ak máte dobrý recept na originálny karamelový krém, ktorý sa dával do "socialistických" veterníkov, tak budem len rada, ak ho sem napíšete. Rada vyskúšam.

Veronika Rysova

9. 2. 2021 11:37

Veronika Rysova:

SilviaD: Jsem vyucena cukrářka takže vím jak se krémy do větrníků dělají ;-). Tohle je základ který se mícha pak do vyšlehané šlehačky

SilviaD

9. 2. 2021 11:13

Veronika Rysova: Bežne robievam takýto karamelový krém a niekedy dávam len 100 g kryštálového cukru na 250 ml šľahačky. Napriek tomu sa dobre vychladená šľahačka vyšľahá krásne do tuha. Ešte sa mi nestalo, že by krém zostal riedky.

Veronika Rysova

9. 2. 2021 10:37

Recept k ničemu . Větrníky spadnou a karamelovy krém je příliš sladký měl by se po vaření ještě jednou zamíchat do vyšlehané šlehačky :no: k tomu je příliš řídký takže teče šlehala jsem dostatečně dlouho a vůbec to nepomohlo

bystrouska

19. 2. 2017 09:23

Tak jsem větrníky upekla a docela se mi povedly:-K. Měla jsem jich jen 20, a to nebyly nijak velké:-) . Ale karamelovou šlehačku jsem asi málo našlehala:-O, trochu tekla, ale ne moc. Příště ji našlehám víc:-8. Větrníky všem moc chutnaly :yes:. Děkuju za dobrý recept , snad jsem se na stará kolena naučila odpalované těsto:-D.

Leila65

16. 10. 2016 11:12

Helena, klara155: Tři.. nevím proč, věci z pečeného odpalovaného těsta zkouším už poněkolikáté, ale prostě žádná rada, žádný fígl nefunguje.. na 200 krásně vyběhnou, začnou v záhybech hnědnout, pekla jsem na horkovzduch asi 18 minut, pak jsem stáhla na 180 a vpodstatě od té chvíle se už jen zmenšují a splaskávají, i když peču dlouho dokud nejsou skoro černé... prostě nevím, co dělám špatně. už jsem zkoušela víc teplot, doby, troubu neotvírám, říkala jsem si že fígl s vodou pomůže.. a zas nic. Prostě holt tohle těsto není pro mě. Přenechám jiným, a na větrníky si nechám zajít chuť :-D

klara155

5. 10. 2016 07:39

Helena: To jsme dvě:-O

magdalenka

26. 3. 2016 20:09

Helena:dlhšie piecť, dopekať pri nižšej teplote...

Helena

26. 3. 2016 20:02

Rozhodla jsem upéct větrníčky /úplně poprvé/ a vybrala jsem si váš recept. Dělala jsem vše přesně podle vašeho popisu, ale pěkně vyfouklé větrníčky se po vyndání z trouby splaskly na placičky, ani nejdou rozkrojit. Nevím, co jsem udělala špatně.

bara.it

3. 3. 2016 14:13

Jednou z dobrot, ktere tady nemame a mne moc chutnaji jsou prave vetrniky. A tak jsem si je udelala podle tveho receptu. Moc se mi libilo jak se pripravuje poleva, ktera mi doted nikdy nevysla tak uplne dobra jak bych si predstavila. Takze i nadale se budu drzet tohoto receptiku. :yes:43:yes:

vybusna

6. 11. 2014 10:08

Od prveho dna vlozenia, som mala tento recept na vyskusanie. Medzi tym, v toku casu, som zacala robievat podla mamickinho receptu v ktorom mam ine pomery surovin a do cesta nedavam mlieko, ale vodu. Technologicky postup je rovnaky.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3579
Veterniky robim vacsie a vyjde mi ich 25 kusov .
S cistym svedomim davam Helke bod.

Hella

15. 3. 2014 11:24

Kriss: No určitě je to tím, že jsi nedodržela množství tekutiny. Ale není nutné nic vyhazovat, zkus to našlehat. Vždyť máslo je také tuhé a jde našlehat. Nebo zkus našlehat a pomalu přidávej na další našlehané šlehačky.

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku

Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Větrníky karamelové

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME6m