Větrníky karamelové
Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.
Suroviny pro 45 kusů
45 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 399 kJ / 2 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,62 g |
Tuky | 101,21 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 380,19 g |
Postup přípravy
-
Jak připravit karamelovou polevu. Podle videa zvládnou postup i začátečníci
-
TIP Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o odpalovaném těstu
Poznámka autorky receptu
Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.
Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.
Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...
Těsto: zdroj Maminčiny recepty
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2023 06:18
5. 5. 2023 00:22
2. 5. 2023 08:33
2. 5. 2023 08:32
13. 4. 2021 12:36
Po vypnutí troby, nechat 7 minut v horké trobě, až pak vyndat. Ať se podruhé zdaří!
12. 4. 2021 14:52
9. 2. 2021 14:09
9. 2. 2021 14:07
9. 2. 2021 12:37
SilviaD: Jsem vyucena cukrářka takže vím jak se krémy do větrníků dělají . Tohle je základ který se mícha pak do vyšlehané šlehačky
9. 2. 2021 12:13
9. 2. 2021 11:37
19. 2. 2017 10:23
16. 10. 2016 12:12
5. 10. 2016 08:39
26. 3. 2016 21:09
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 9 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 10 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 12 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 14 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Retro cukrárna: Kremrole z jemného křehkého těsta plněné nadýchanou náplní z bílků a cukru se rozplývají na jazyku
Retro okénko: 5 skvělých zákusků socialistických cukráren. Na tehdejší rakvičky, věnečky či kremrole by se dnes stály fronty
Další recepty
Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku
Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk
Větrníky karamelové
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ME6m
Karamelová šlehačka
Hella
Hodnocení receptu je 5,0 (43×)