Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky se dají sice koupit celoročně, ale nejlepší jsou v létě, buď sklizené na vlastní zahradě nebo koupené na trhu či v obchodě. Chutnají čerstvé, ale hodí se výborně i k tepelné úpravě. Výtečnou lahůdkou jsou papriky pečené, a pokud je chcete oloupat, poradíme vám, jak na to.

Loupání paprik není nutné, ale v některých situacích má své výhody. Jde hlavně o to, že oloupané papriky jsou jemnější na skus a pro některé strávníky jsou takto stravitelnější a chutnější. Pokud vám tedy neoloupané papriky nevadí, nemusíte je loupat, ale pokud dáte přednost jemnější chuti a textuře pokrmu, vyzkoušejte následující postup.

Jak oloupat pečené papriky

Věříme, že oceníte vychytávku z úvodního videa:

  1. Červené papriky nejprve podélně rozřízněte, pak je očistěte a zbavte semínek.
  2. Poté je nakrájejte na menší kousky.
  3. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte pár kapek olivového oleje.
  4. Pak papriky dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C a nechte je tam tak dlouho, až na nich začnou vznikat černé puchýřky.
  5. Ještě horké je dejte do igelitového sáčku a nechte asi 5 minut zapařit.
  6. Poté slupku jednoduše oloupejte.

Do jakých jídel papriky loupat

Loupání paprik má smysl jen při přípravě některých jídel:

Podívejte se také, jak oloupat rajčata.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli