Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Suroviny 4 porce

500 g hovězí roštěné
250 g žampiónů
2 cibule
2 lžíce rajského protlaku
200 ml smetany ke šlehání
máslo
olivový olej
hladká mouka
3 lžíce čerstvého nasekaného kopru
černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky.

  2. Necháme odležet, obalíme v hladké mouce a pepři a zprudka opečeme na rozpáleném másle.

  3. Opékáme asi 8 minut ze všech stran a poté vložíme do trouby, nahřáté na cca 100°C, aby se dopeklo a udrželo teplé.

  4. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli, pokrájenou na proužky a žampióny, nakrájené na plátky.

  5. Poté chvilku podusíme, přidáme rajský protlak, smetanu a provaříme.

  6. Nudličky masa vyndáme z trouby, vmícháme k surovinám v pánvi, přidáme nasekaný kopr, dosolíme a dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Vím, že tu pár receptů na "Stroganoff" je, ale nepoužívají stejné suroviny ani postup přípravy. Název vychází z naší rodinné tradice - tímto způsobem připravoval proslulý pokrm můj dědeček nejen doma, ale i v restauracích a hotelích, kde působil a vařil.

Komentáře k receptu Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

  • Mizera Mizera

    Ahoj kuchtíci , dnes jsem dělal s malou obměnou a moc dobré , žádná restaurace to tak neudělá :-Q:yes:

    Odpovědět

  • oring oring

    casino: Na uvedeném odkazu se píše, že je to Govjadina, tedy hovadina. A já souhlasím.

    Odpovědět

  • oring oring

    Vidím tady samou hádku a osočování. A přitom ten Stroganoff je výborný. Jen hlavní surovina je trochu drahá a tak jsem začal hledat náhradu. Místo roštěné jsem začal používat pěkné gulášové maso (z Globusu) ale každé pěkné je dobré. Skrájím blanky, které se vyškvaří před cibulí a použijí. Čisté maso nakrájím na odpovídající kousky, podle receptu obalím a orestuji. Maso přendám do hrnce vytřeného olejem a přiklopené dám do trouby při 130°C na 3-4 hodiny. Potom je připraveno k dalšímu použití.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Musí být vynikající.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jan: váš vulgární a arogantní komentář mažu - zkuste svůj nesouhlas říct trochu učesaněji, prosím.

    Odpovědět

  • casino casino

    Josef:
    A kde že na to přišel?
    Mnohde:-)
    Třeba tady: http://www.jaktak.cz/jak-udelat-vyborny-hovezi-str...

    Odpovědět

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Ašek: Kde jste na to prisel? Nikdy se do Stroganova nedavaly zadne okurky...

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Hledala jsem recept na Stroganoff, protoze jsem ho nikdy nedelala. Jsem amater a rada zkousim nove veci a tenhle recept me zaujal, byt v nem nejsou ty slavne okurky. Co ale vubec nechapu, je ta hromada odborniku, kteri maji potrebu hledat recepty na internetu?!? Takze ted nevim, jestli jsou to fakt odbornici nebo jen zamindrakovany ubozaci, co se sem chodi vyventilovat...Kazdopadne dnes zkousim a diky za inspiraci ;-)

    Odpovědět

  • Ašek Ašek(neregistrovaný)

    Vše je oukej ale klasický stroganoff to není poněvadž tam chybí okurky což pro stroganoff je jedna s charakterístyckých ingrediencí ale samozřejmě je tam stačí jen dodat. Je jasné že je spousta receptů který si tento pokrm upravuje ale podle mě ty okurky by tam chybět neměli. Klasický a praví stroganoff se také má zalít vodkou a flambovat což už se skoro dnes taky nedělá.

    Odpovědět

  • Venda Hladík Venda Hladík(neregistrovaný)

    Kterej d.....,že stroganof není z roštěné a ze smetanou ať drží pysk a hlavně qvalqka neučte vařít profíky , amatére ,je mi blivno z lidí kteří neumějí dát prostor co mají rádi

    8-(

    Odpovědět

  • Bohunka Bohunka(neregistrovaná)

    když jsem se vdala to už je dávno tak moje první kuchařka byl Muž v zástěře a byl tam recept na Buf Stroganov,od té doby ho dělám a moje děti a teď už i vnoučata to milují není to ani náhodou to co zde hodnotí ty úžasné kuchařky,které jsou neomylné recept si různě upravíme podle toho co je v lednici už ho vaří i moje děti .Já jsem vždycky propagovala vaření s fantazíí a jazýčkem chlupatým.Nikdy nekritizuji nic co jiní nabízejí.

    Odpovědět

  • casino casino

    qvladka:
    No, pokud byste hodila očko na další recepty podobného jména na TOP, tak byste patrně uznala, že tento je z nich asi nejlepší:-)
    Pokud nejste vyloženě Stroganoffový purista (jídlo bez hub, cibule, rajčat) tak sem, prosím, napište vaši verzi:-p

    Odpovědět

  • qvladka qvladka(neregistrovaná)

    tohle může být jedlé, ale proboha stroganof to není, ani z rychlíku ho to nevidělo. Tak nevím, kde děda vařil, ale jako stroganof to nikde v restauraci podávat nemohli. Anebo si to rodina potom popletla a děda se obrací v hrobě, jakou udělalí s tím názvem ostudu

    Odpovědět

  • Libor Libor(neregistrovaný)

    Nemám s tím problém, i když Stroganoff je opravdu něco trochu jiného. Kombinace je dobrá a kopr mi nevadí, je typicky severský a ruský.

    Odpovědět

  • alča alča(neregistrovaná)

    no teda přikláním se k tomu, abyste dala pokrmu jiný název...............................:-? ikdyž netvrdím, že to není poživatelné;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: hovězí stroganov podle pohlreicha stroganoff hovězí stroganoff podle pohlreicha stroganoff recept svíčková stroganov pohlreich hovězí roštěná od pohlreicha svíčková stroganoff stroganof hovězí stroganov stroganov stroganoff pohlreich stroganov recept svickova stroganov hovězí nudličky stroganov hovězí stroganoff hovězí stroganov recept recept stroganoff hovězí stroganov pohlreich hovězí stroganof nudličky stroganov