Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na cibuli a žampionech určitě podaří a bude všem chutnat.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

23. 1. 2010 00:14

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 803 kJ / 1 387 kcal
Bílkoviny122,51 g
Tuky82,35 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy31,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tu pár receptů na "Stroganoff" je, ale nepoužívají stejné suroviny ani postup přípravy. Název vychází z naší rodinné tradice - tímto způsobem připravoval proslulý pokrm můj dědeček nejen doma, ale i v restauracích a hotelích, kde působil a vařil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

oring

24. 10. 2021 19:16

alikul: jsme na tom také tak. Používáme pažitku.

alikul

15. 8. 2021 14:37

Dělala jsem poprvé, ale nedala jsem kopr, protože ho nemusíme. Bylo to výborné.:yes:

Mizera Mizera

4. 12. 2020 17:22

Ahoj kuchtíci , dnes jsem dělal s malou obměnou a moc dobré , žádná restaurace to tak neudělá :-Q:yes:

oring

3. 5. 2020 18:28

casino: Na uvedeném odkazu se píše, že je to Govjadina, tedy hovadina. A já souhlasím.

oring

19. 4. 2020 14:24

Vidím tady samou hádku a osočování. A přitom ten Stroganoff je výborný. Jen hlavní surovina je trochu drahá a tak jsem začal hledat náhradu. Místo roštěné jsem začal používat pěkné gulášové maso (z Globusu) ale každé pěkné je dobré. Skrájím blanky, které se vyškvaří před cibulí a použijí. Čisté maso nakrájím na odpovídající kousky, podle receptu obalím a orestuji. Maso přendám do hrnce vytřeného olejem a přiklopené dám do trouby při 130°C na 3-4 hodiny. Potom je připraveno k dalšímu použití.

Jaromira18 Jaromira18

29. 3. 2019 17:15

Musí být vynikající.

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 12. 2017 12:44

Jan: váš vulgární a arogantní komentář mažu - zkuste svůj nesouhlas říct trochu učesaněji, prosím.

casino casino

7. 9. 2017 09:31

Josef:
A kde že na to přišel?
Mnohde:-)
Třeba tady: http://www.jaktak.cz/jak-udelat-vyborny-hovezi-str...

Josef

7. 9. 2017 08:49

Ašek: Kde jste na to prisel? Nikdy se do Stroganova nedavaly zadne okurky...

Hana

28. 7. 2017 16:19

Hledala jsem recept na Stroganoff, protoze jsem ho nikdy nedelala. Jsem amater a rada zkousim nove veci a tenhle recept me zaujal, byt v nem nejsou ty slavne okurky. Co ale vubec nechapu, je ta hromada odborniku, kteri maji potrebu hledat recepty na internetu?!? Takze ted nevim, jestli jsou to fakt odbornici nebo jen zamindrakovany ubozaci, co se sem chodi vyventilovat...Kazdopadne dnes zkousim a diky za inspiraci ;-)

Ašek

15. 5. 2017 14:33

Vše je oukej ale klasický stroganoff to není poněvadž tam chybí okurky což pro stroganoff je jedna s charakterístyckých ingrediencí ale samozřejmě je tam stačí jen dodat. Je jasné že je spousta receptů který si tento pokrm upravuje ale podle mě ty okurky by tam chybět neměli. Klasický a praví stroganoff se také má zalít vodkou a flambovat což už se skoro dnes taky nedělá.

Venda Hladík

21. 4. 2017 18:33

Kterej d.....,že stroganof není z roštěné a ze smetanou ať drží pysk a hlavně qvalqka neučte vařít profíky , amatére ,je mi blivno z lidí kteří neumějí dát prostor co mají rádi

8-(

Bohunka

3. 10. 2016 12:27

když jsem se vdala to už je dávno tak moje první kuchařka byl Muž v zástěře a byl tam recept na Buf Stroganov,od té doby ho dělám a moje děti a teď už i vnoučata to milují není to ani náhodou to co zde hodnotí ty úžasné kuchařky,které jsou neomylné recept si různě upravíme podle toho co je v lednici už ho vaří i moje děti .Já jsem vždycky propagovala vaření s fantazíí a jazýčkem chlupatým.Nikdy nekritizuji nic co jiní nabízejí.

casino casino

6. 9. 2016 23:37

qvladka:
No, pokud byste hodila očko na další recepty podobného jména na TOP, tak byste patrně uznala, že tento je z nich asi nejlepší:-)
Pokud nejste vyloženě Stroganoffový purista (jídlo bez hub, cibule, rajčat) tak sem, prosím, napište vaši verzi:-p

qvladka

6. 9. 2016 21:43

tohle může být jedlé, ale proboha stroganof to není, ani z rychlíku ho to nevidělo. Tak nevím, kde děda vařil, ale jako stroganof to nikde v restauraci podávat nemohli. Anebo si to rodina potom popletla a děda se obrací v hrobě, jakou udělalí s tím názvem ostudu

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: hovězí stroganov podle pohlreicha stroganoff hovězí stroganoff podle pohlreicha stroganoff recept svíčková stroganov pohlreich hovězí roštěná od pohlreicha svíčková stroganoff stroganof hovězí stroganov stroganov stroganoff pohlreich stroganov recept svickova stroganov hovězí nudličky stroganov hovězí stroganoff hovězí stroganov recept recept stroganoff hovězí stroganov pohlreich hovězí stroganof nudličky stroganov

Suroviny: roštěná hovězí, žampióny, cibule, protlak rajský, smetana ke šlehání, máslo, olej, mouka hladká, kopr, pepř černý, sůl

TopRecepty.cz

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNWn