Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 64 názorů

Suroviny

500 g hovězí roštěná
250 g žampiónů
2 cibule
2 lžíce rajského protlaku
200 ml smetany ke šlehání
máslo
olivový olej
hladká mouka
3 lžíce čerstvého nasekaného kopru
černý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 84 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky.

  2. Necháme odležet, obalíme v hladké mouce a pepři a zprudka opečeme na rozpáleném másle.

  3. Opékáme asi 8 minut ze všech stran a poté vložíme do trouby, nahřáté na cca 100°C, aby se dopeklo a udrželo teplé.

  4. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli, pokrájenou na proužky a žampióny, nakrájené na plátky.

  5. Poté chvilku podusíme, přidáme rajský protlak, smetanu a provaříme.

  6. Nudličky masa vyndáme z trouby, vmícháme k surovinám v pánvi, přidáme nasekaný kopr, dosolíme a dochutíme.

Poznámka

Vím, že tu pár receptů na "Stroganoff" je, ale nepoužívají stejné suroviny ani postup přípravy. Název vychází z naší rodinné tradice - tímto způsobem připravoval proslulý pokrm můj dědeček nejen doma, ale i restauracích a hotelích, kde působil a vařil.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 507 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jan: váš vulgární a arogantní komentář mažu - zkuste svůj nesouhlas říct trochu učesaněji, prosím.

    Odpovědět

  • casino casino

    Josef:
    A kde že na to přišel?
    Mnohde:-)
    Třeba tady: http://www.jaktak.cz/jak-udelat-vyborny-hovezi-str...

    Odpovědět

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Ašek: Kde jste na to prisel? Nikdy se do Stroganova nedavaly zadne okurky...

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Hledala jsem recept na Stroganoff, protoze jsem ho nikdy nedelala. Jsem amater a rada zkousim nove veci a tenhle recept me zaujal, byt v nem nejsou ty slavne okurky. Co ale vubec nechapu, je ta hromada odborniku, kteri maji potrebu hledat recepty na internetu?!? Takze ted nevim, jestli jsou to fakt odbornici nebo jen zamindrakovany ubozaci, co se sem chodi vyventilovat...Kazdopadne dnes zkousim a diky za inspiraci ;-)

    Odpovědět

  • Ašek Ašek(neregistrovaný)

    Vše je oukej ale klasický stroganoff to není poněvadž tam chybí okurky což pro stroganoff je jedna s charakterístyckých ingrediencí ale samozřejmě je tam stačí jen dodat. Je jasné že je spousta receptů který si tento pokrm upravuje ale podle mě ty okurky by tam chybět neměli. Klasický a praví stroganoff se také má zalít vodkou a flambovat což už se skoro dnes taky nedělá.

    Odpovědět

  • Venda Hladík Venda Hladík(neregistrovaný)

    Kterej d.....,že stroganof není z roštěné a ze smetanou ať drží pysk a hlavně qvalqka neučte vařít profíky , amatére ,je mi blivno z lidí kteří neumějí dát prostor co mají rádi

    8-(

    Odpovědět

  • Bohunka Bohunka(neregistrovaná)

    když jsem se vdala to už je dávno tak moje první kuchařka byl Muž v zástěře a byl tam recept na Buf Stroganov,od té doby ho dělám a moje děti a teď už i vnoučata to milují není to ani náhodou to co zde hodnotí ty úžasné kuchařky,které jsou neomylné recept si různě upravíme podle toho co je v lednici už ho vaří i moje děti .Já jsem vždycky propagovala vaření s fantazíí a jazýčkem chlupatým.Nikdy nekritizuji nic co jiní nabízejí.

    Odpovědět

  • casino casino

    qvladka:
    No, pokud byste hodila očko na další recepty podobného jména na TOP, tak byste patrně uznala, že tento je z nich asi nejlepší:-)
    Pokud nejste vyloženě Stroganoffový purista (jídlo bez hub, cibule, rajčat) tak sem, prosím, napište vaši verzi:-p

    Odpovědět

  • qvladka qvladka(neregistrovaná)

    tohle může být jedlé, ale proboha stroganof to není, ani z rychlíku ho to nevidělo. Tak nevím, kde děda vařil, ale jako stroganof to nikde v restauraci podávat nemohli. Anebo si to rodina potom popletla a děda se obrací v hrobě, jakou udělalí s tím názvem ostudu

    Odpovědět

  • Libor Libor(neregistrovaný)

    Nemám s tím problém, i když Stroganoff je opravdu něco trochu jiného. Kombinace je dobrá a kopr mi nevadí, je typicky severský a ruský.

    Odpovědět

  • alča alča(neregistrovaná)

    no teda přikláním se k tomu, abyste dala pokrmu jiný název...............................:-? ikdyž netvrdím, že to není poživatelné;-)

    Odpovědět

  • Svatopluk Svatopluk(neregistrovaný)

    Možná je to podle vašeho rodinného receptu,ale s hovězím Stroganoff to nemá nic společného! Raději si to nazvěte jinak,podle svého.Každý klasický pokrm má svou recepturu a tot je paskvil!!!

    Odpovědět

  • ondrej ondrej(neregistrovaný)

    To ste ešte v živote nejedli" stroganoff".
    Toto snáď ani guľaš by som nenazval.

    Odpovědět

  • Petrusche Petrusche(neregistrovaný)

    Zdravím, díky za recept. Bohužel, moc nenadchl. Roštěnka byla gumová, ještě teď ji tahám ze zubů :-( Nevím, kde jsem udělala chybu (takhle drahé maso musí mít jistě větší potenciál!). K receptu se už asi nevrátím, kombinace hub, protlaku a smetany (nedejbože kopr, ten jsem vypustila úplně, ač ho ráda) je na mě příliš.

    Odpovědět

  • Irule Irule

    přidávám 43. bodík:yes: moc jsme si pochutnali, děkujeme :-p:yes::-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: hovězí stroganov podle pohlreicha hovězí stroganoff podle pohlreicha stroganoff svíčková stroganov pohlreich stroganoff recept hovězí roštěná od pohlreicha svíčková stroganoff stroganoff pohlreich stroganof hovězí stroganov svickova stroganov stroganov recept stroganov hovězí stroganoff hovězí nudličky stroganov hovězí stroganov pohlreich recept stroganoff stroganov pohlreich nudličky stroganov hovězí stroganoff recept

Zapomněl/a jsem heslo