Jak snížit množství cukru v receptech? Buď ho omezíme, nebo něčím nahradíme
Cukr je přírodní sladidlo, které je zdrojem energie pro lidský organismus. Při velkém množství však působí jako tichý zabiják - ukládá se v těle ve formě tuku, zatěžuje slinivku a napomáhá rozvoji cukrovky.
Vánoční cukroví je noční můrou všech, kteří si ho kvůli cukrovce nebo redukční dietě nemohou dopřát. Krásné a chutné kousky však můžeme připravit i s minimem cukru nebo dokonce bez něj. Cukroví si tak můžeme vychutnat bez výčitek svědomí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak snížit množství cukru v receptech
Zkusme si připravit nové a zdravé druhy cukroví:
- Někdy stačí snížit množství cukru na polovinu, aby cukroví nebylo tak sladké.
- Cukr nahradíme přírodními či umělými sladidly a sirupy (čekanka, stévie).
- Některé druhy můžeme osladit medem, například perníčky a ořechové cukroví.
- Nepečené cukroví osladíme datlovou pastou, medem nebo čokoládou.
- Banán, jablečné pyré a sušené ovoce osladí cukroví, jako jsou marokánky a košíčky.
- Cukroví můžeme slepit marmeládou bez cukru, kterou si připravíme už v létě.
Jsme-li zdraví a budeme mlsat s mírou, můžeme si nějaký ten cukr na Vánoce dovolit. Pokud se mu chceme vyhnout, volíme vhodnou alternativu.
Komentáře