Jak spařit cibuli, aby nebyla příliš ostrá? Bude jemnější, a přesto křupavá
Cibule je v kuchyni nepostradatelnou surovinou. Dodává pokrmům štiplavou chuť a mnohé také zahustí. Někdy však potřebujeme její chuť zjemnit. Na to máme snadnou vychytávku, která je otázkou chvilky.
Ať už se chystáme na přípravu svěžího zeleninového salátu, nebo dáme přednost oblíbené pomazánce, bude se hodit tip, jak připravit cibuli, aby nebyla příliš ostrá. Snadným spařením horkou vodou neutralizujeme silice, ale zároveň zachováme křupavou strukturu. Další výhodou spaření cibule je, že je lépe stravitelná a méně nadýmá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak spařit cibuli, aby nebyla příliš ostrá
Běžně spařujeme cibuli do čerstvých salátů ze syrové zeleniny nebo do tradičního bramborového salátu. Jemnější chuť má přirozeně šalotka, jarní cibulka nebo červená cibule. Co si ale počít s klasickou žlutou cibulí, pokud chceme docílit jemnější chuti během chvilky?
- Cibuli oloupejte a nakrájejte podle potřeby najemno nebo na půlkolečka.
- Dejte ji do cedníku a prolijte ji rovnoměrně vroucí vodou.
- Aby zůstala křupavá, můžete ji poté ihned propláchnout studenou vodou.
- Před použitím do pokrmu nechte spařenou cibuli v cedníku okapat, případně osušte papírovou utěrkou.
Tip: Chuť cibule můžeme zjemnit naložením do studené vody s kostkami ledu po dobu 5–10 minut. Takto si zachová všechny své živiny.
Na štědrovečerní stůl se vám jistě bude hodit recept na tradiční bramborový salát, do kterého cibule neodmyslitelně patří. Přípravou vás provede náš podrobný videorecept. Přejeme krásné Vánoce a dobrou chuť.
Komentáře