Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba ve vajíčku - v těchto slovech slyšíme tolik vzpomínek, stejně jako známe chuť, kterou pokrm má. Už jako malí jsme doufali, že zbude dostatek chleba, aby nám byl připraven ve vajíčku. Vždyť je to taková dobrota.

Velcí při konzumaci chlebu ve vajíčku vzpomínají na dětství, ti malí si zase užívají skvělou chuť, kterou tato příprava chlebu dodá. Udělejte si s námi tuto dobrotu a zavzpomínejte na bezstarostné roky dětství, kdy jsme běželi ke stolu hned, jakmile jsme vůni tohoto jednoduchého, ale vynikajícího pokrmu ucítili.

Jak připravit chleba ve vajíčku

Na přípravě není nic složitého, nicméně začátečníci v kuchyni mohou pociťovat lehkou nervozitu, a tak jsme postup sepsali do snadného návodu pro všechny:

  1. Do misky rozklepněte několik vajec (záleží na množství připravovaného chleba) a za pomoci vidličky je rozšlehejte. Osolte a opepřete, případně přidejte trochu nasekaných zelených natí (petrželka, pažitka) nebo nastrouhaného sýra.
  2. Chléb nakrájejte na stejně silné krajíce, rozehřejte sádlo či olej na pánvi.
  3. Krajíce namáčejte z obou stran ve vejcích a na tuku osmažte dozlatova. Poté je pokládejte na papírové ubrousky pro odsátí přebytečné mastnoty.
  4. Chléb ve vajíčku můžete podávat s čerstvou zeleninou, ale také ho lze potřít hořčicí či kečupem a posypat jarní cibulkou - chutím se meze nekladou.

Chléb ve vajíčku chutná nejlépe čerstvý, ještě teplý, pokud ho však všechen nesníte, dá se bez problému přihřát. Vyzkoušíte klasiku s rozšlehanými, osolenými vejci nebo dáte přednost chlebu ve vajíčku se strouhaným sýrem a zelenými natěmi?

Komentáře

Další tipy a triky