Jablečnou přesnídávku s pudinkem s námi zvládne i naprostý začátečník
Při velké úrodě jablek se vyplatí jejich konzervace. Jednou z možností je přesnídávka, kterou ocení nejen děti. Výhodou je velké množství kvalitních domácích zavařenin, které můžete dochutit dalšími druhy ovoce.
Přesnídávka má tu výhodu, že pouhým otevřením skleničky máte po ruce zdroj vitamínů a minerálů, kterými okamžitě nasytíte a upokojíte nevrlé dítě. Tím lépe, když je obsah skleničky domácí - pohlídáte si kvalitu surovin i zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat jablečnou přesnídávku s pudinkem
Je to snadné i pro začátečníky. Potřebujete 2,5 kg jablek, 1 a 1/4 l vody, 2 vanilkové pudinkové prášky a 0,5–0,8 kg cukru. Vhodnější bude ovocný cukr - fruktóza. Samozřejmě si také připravte vysterilizované zavařovací skleničky s víčky.
- Jablka oloupejte a vykrojte jádřince. Nejrychleji je oloupete škrabkou na zeleninu.
- Oloupaná jablka nakrájejte na kostky. Čím menší kostky, tím rychleji se rozvaří. Měly by mít ale přibližně stejnou velikost, aby se rozvařily stejnoměrně.
- Podlijte 1 l vody a rozvařte na kaši. K téměř měkkým jablkům můžete přidat ovocný nebo zeleninový protlak k ochucení (např. jahody, maliny, banán, broskve, meruňky, mrkev).
- Ve zbylém 1/4 l vody rozmíchejte pudinkové prášky, vlijte k ovoci a provařte po dobu 2 minut. Déle ne, přesnídávka by zase zřídla.
- Doslaďte podle chuti - pokud přidáváte banánové pyré, cukr uberte nebo úplně vynechte.
- Můžete propasírovat a rozmixovat. Čím menší děti máte, tím by měla být výsledná konzistence jemnější.
- Skleničky naplňte 1–2 cm pod horní okraj, uzavřete a sterilujte 25 minut při 85 °C.
- Zchladlé a popsané skleničky skladujte v suchu, temnu a chladnu (sklep, spíž). Přesnídávky mohou být také součástí pohárů nebo moučníků. Nepohrdnou jimi ani mnozí dospělí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře