Jak udělat jablečný dort? Nejjednodušší nepečený recept vhodný i pro lenochy
Králem podzimních dezertů je nepečený jablečný dort, který chutná šťavnatě a lehce, přitom nemusíme ani zapnout troubu. Je to ideální dezert na oslavu nebo k odpolední kávě a zvládne jej úplně každý. Přípravou vás provedeme krok za krokem.
Podzim je hlavní sezónou sklizně jablek, která jsou jako stvořená pro vláčné a šťavnaté moučníky a dezerty. Jedním z nich je také luxusní jablečný dort, jehož základem jsou pouze piškoty a pudinkovo-jablečná náplň. Vše navrstvíme, necháme zatuhnout v lednici a máme hotovo. Žádné pečení ani žádný stres. Pojďte se s námi pustit do přípravy této bleskové podzimní dobroty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat jablečný dort
Na jablečný dort skvěle zpracujeme úrodu domácích jablek, protože na přípravu potřebujeme celé kilo. Počítejme také s časovým předstihem, aby dort stihl zatuhnout - bude potřebovat strávit alespoň 5 hodin v lednici. A jak na to?
- Na nepečený jablečný dort potřebujete: 1 kg jablek, 6 lžic krupicového cukru, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 vanilkové pudinky, 240 g dětských piškotů a podle chuti mletou skořici.
- Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Dejte je do hrnce a zalijte 250 ml vody. Přidejte cukr, citrónovou šťávu a podle chuti skořici. Přiveďte k varu.
- Povařte 10 minut a poté jablka rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
- Vanilkové pudinky rozmíchejte ve 400 ml studené vody, přilijte k jablkům a znovu přiveďte k varu. Za stálého míchání pudink povařte do zhoustnutí.
- Dortovou formu vyložte pečicím papírem a rozložte na její dno piškoty.
- Přelijte polovinou jablečné náplně, zakryjte piškoty a znovu přelijte náplní.
- Dort dejte na alespoň 5 hodin do lednice zatuhnout. Poté jej můžete ozdobit šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Jablečný dort si můžete udělat podle našeho videoreceptu, který vás přípravou provede krok za krokem. Na dortu si pochutnáte ke svačině či odpolední kávě. Dort také můžete snadno nazdobit a zazářit na oslavě.
Komentáře