Vanilkovo-jablečný dort bez pečení

Handika Kuchařka: Handika

Doba přípravy: 30 minut 16 porcí Dorty 12 názorů

Suroviny

2 kg jablek
5 -6 PL krupicového cukru
3 PL citronové šťávy
100 g vanilkového pudinku
400 ml studené vody
1 sáček dětských piškotů
trošku skořice
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme cukr, šťávu z citronu, skořici a 250 ml vody. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Můžeme použít šťouchadlo na brambory a jablka pak trochu rozmačkat.

  2. Když jsou jablka měkká, nalijeme tam pudink rozmíchaný ve zbytku vody a ještě trochu povaříme do zhoustnutí. Odstavíme.

  3. Na dno dortové formy dáme pečící papír, naskládáme piškoty, zalijeme jablečnou směsí, uhladíme a dáme do chladu. Druhý den krájíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vanilkovo-jablečný dort bez pečení

  • yanull yanull(moderátorka)

    tejaja: Terezko, šlehačku jsem tam při první opravě připsala já, dost často se dává, ale když ji autorka "zavrhla", tak jsem ji zase smazala, čímž se jí tímto omlouvám :-K

    Odpovědět

  • Handika Handika(autorka receptu)

    tejaja:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Handika: Nikto váš recept neupravoval. Čo bolo opravované, bola interpunkcia. A fotku už tobôž nikto nemôže upraviť tak, aby tam bolo vidieť niečo ako marmeládu.
    casino: Boli časy, keď sme túto tortu robili veľmi často, jabĺk je vždy dosť. Piškóty pekne zmäknú, nie sú suché, chce to ale obyčajné piškóty a dostatok času, aby to stuhlo a zmäklo, tedy 1 deň určite. U nás sa ale nepoužíva puding, ale Zlatý klas. ;-) Pozrite podobný recept pod týmto receptom, vnučka ho mala k 1. narodeninám, chceli sme tortu, ktorú by mohla jesť aj ona. ;-):-K<3

    Odpovědět

  • Handika Handika(autorka receptu)

    srettka: Upozornuji,ze tam neni zadny dzem a ani marmelada.A slehacku to uz bych na to vubec nedavala.Zrejmne to nekdo tady upravil.

    Odpovědět

  • Handika Handika(autorka receptu)

    Vsem se omlouvam.Zapomela jsem napsat,ze se to proklada,to znamena piskoty,jablka a zase piskoty a zase jablka.Ja jsem pouzila ty dlouhe piskoty.Ziju v Australii a tady kulate piskoty asi nedelaji,ale to vubec nevadi.
    Preji vsem krasny den.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Muj ano.:-D Zatim.

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    Možná měla paní napsat, že piškoty jsou ve dvou vrstvách:-)
    A i tak, kdybych chtěl "rejt" tak napíšu, že piškoty jsou dost suché...:-)
    No, patrně si ještě "cucnou", že :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    srettka: + Casino...tmavší vrstva je podle mne optický klam, žádný džem či marmeláda...a piškotky si myslím budou opravdu ty kulaté, kvalitní, u nás bych teď určitě použila cukrářské....ty kulaté ani pes nežere....

    Odpovědět

  • srettka srettka

    casino: Mě to díky velikosti piškotů v řezu přijde jako cukrářské piškoty, nebo holt mají v americe nějaké XXL:-)Také mi přijde, že je mezi vrstvami piškotů nějaký džem:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Handika:
    Celá desetiletí dělávám prakticky stejně a pokud podávám bez šlehačky, tak mačaft dělá kyselé ksichty ;-)
    Místo piškotů dětských dávám cukrářské :-) Podle nadýchanosti to skoro vypadá, že na fotečce je předem pečený piškot...
    No koukám, že v Kalifornii jim asi říkají "dětské" a že vypadají líp než ty naše, že :-K

    Odpovědět

  • Handika Handika(autorka receptu)

    Dort je opravdu lahodny,tak jak ho vidite.

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Túto tortičku sme voľakedy dávno tiež robievali. Výborná, osviežujúca záležitosť.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo