Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na podzim uskladněná jablka je potřeba v zimě pravidelně kontrolovat a kazící se kusy likvidovat, aby se choroby nešířily. Důležité je dobré zabezpečení úrody před útoky hlodavců. Jablka z vlastní zahrady představují velkou hodnotu, kterou se vyplatí dobře využít.

Ze všech druhů ovoce, které pěstujeme na našich zahradách, jsou jablka tím nejběžnějším a nejvíce pěstovaným. Péče o jabloně je poměrně snadná a nabídka zajímavých i chutných odrůd velmi široká. Velkou výhodou je jednoduché skladování plodů, navíc některé odrůdy jsou velmi trvanlivé. Pokud jsou naše zásoby ještě velké, zaměříme se na různé způsoby využití.

Jak zpracovat přebytek jablek

Máme pro vás několik tipů na zpracování jablek. Některé odrůdy se postupně začínají kazit, proto je včas využijeme na chutné dobroty.

Následující videorecept vám předvede přípravu jablečných řezů, můžete je vyzkoušet. Moučník vylepší rozinky a ořechy, je doplněný krémem z vanilkového pudinku a ozdobený čokoládou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více