Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudink je sametově hladký krém s typickou žlutou barvou, oblíbený po celé generace. Sáhnout můžeme po instantní formě v prášku nebo si ho můžeme jednoduše připravit i doma. Pudink často doplňujeme ovocem a také piškoty se sirupem.

Uvařit pudink ze sáčku není žádná věda - stačí jen obsah sáčku rozmíchat v malém množství tekutiny, pak vmíchat do vařícího mléka a po zhoustnutí naplnit do misek. Málokdo ale tuší, že příprava domácího pudinku ze smetany a žloutků nezabere o moc více času, než právě ten oblíbený instantní pudink.

Jak nepřipálit pudink

Přestože vaření pudinku není vůbec složité, potrápit nás může jedna podstatná věc, a to připalování ke dnu hrnce. Máme pro vás tipy, jak této nepříjemnosti předcházet:

  1. Vymažte nejprve dno hrnce trochou másla, díky tomu se pudink nebude připalovat a navíc máslo zjemní chuť pudinku.
  2. Pudink vařte v teflonovém hrnci nebo také v hrnci se silným dnem. Nepřilnavý povrch teflonu vám zaručí, že se mléko už nikdy nepřipálí.
  3. Hrnec před nalitím mléka vypláchněte studenou vodou a malinké množství v něm ponechte.
  4. Dodržujte přesný čas vaření pudinku, a to vždy na mírném plameni za stálého míchání. Pokud bychom pravidelně nemíchali, mléko nám vzkypí a přeteče.
Pokud nejste příznivci klasického pudinku s ovocem a piškoty, můžete si připravit báječné nepečené řezy s pudinkovo-smetanovou náplní.
Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky