Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit kuře na paprice bez smetany? Můžeme ji vynechat nebo nahradit jinou surovinou
Zdroj: Pixabay - bellisaga

Kuře na paprice známe jako maso ve smetanové omáčce s paprikou. Jsou ale různé důvody, proč v jídle chceme vynechat smetanu. Zapomněli jsme ji koupit, máme na ni alergii nebo chceme uvařit variantu bez smetany.

Nemáte smetanu, abyste dovařili kuře na paprice jako obvykle? Určitě ale máte doma suroviny, které můžete místo ní použít a pokud ne - kuře bez smetany je také výborné, nic tím nezkazíte. Jen jste pro změnu uvařili paprikáš nebo perkelt

Čím se dá smetana nahradit?

Možností je více. Záleží, které suroviny zrovna máte doma. Máme pro vás několik tipů, jak můžete improvizovat:

  • Zakysaná smetana nebo řecký jogurt - přidáváme do jídla až po odstavení z plotny, aby se nesrazily. Už nekyselíme, jídlo je nakyslé od jogurtu.
  • Mléko s máslem - do mléka vmícháme rozpuštěné máslo, prošleháme metličkou a postupujeme, jako bychom měli smetanu - rozdíl nepoznáte.
  • Mléko s moukou - jídlo zahustí, ale nemá tak výraznou chuť. Doporučujeme použít jen při vaření menšího množství jídla.
  • Kokosové mléko - pokud ho máte doma, můžete ho bez obav použít, vařením ztratí kokosovou příchuť.

A rada na závěr: Není vůbec na závadu vynechat smetanu z receptu - jídlo pak není tak těžké a má nižší energetickou hodnotu. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky