Jak udělat letní sorbet? Melounové osvěžení pouze ze 2 surovin
Na dokonalý a velmi jednoduchý dezert nám stačí pouze čerstvý meloun a limetka. Během chvilky z těchto surovin můžeme připravit výborné lehké a sladké osvěžení v podobě sorbetu, který je jako stvořený pro parné letní dny.
Sorbet je letní osvěžení z ovoce, cukru a vody, které se následně zamrazí a vytvoří hladkou konzistenci s ledovými krystalky. Oproti zmrzlině je sorbet bez mléka a tuku, často mnohem více lehčí, osvěžující a chuťově méně sladší. Díky svému složení je vhodný také pro vegany a osoby s intolerancí na laktózu. A co víc, domácí sorbet jde vyrobit lehce i bez zmrzlinovače.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat sorbet ze dvou surovin
Domácí sorbet můžeme udělat z jakéhokoliv svěžího ovoce, které máme zrovna po ruce. Často se přidává také limetka nebo citron, který zvýrazní chuť, a pár čerstvých lístků máty. Oblíbené ovoce na sorbet jsou jahody, maliny, borůvky, ale i tropické ovoce nebo vodní meloun, který vytvoří dokonalý ledový sorbet.
- Na melounový sorbet potřebujete: meloun a 2 limetky (pro množství 1 kg melounu).
- Zralý meloun nakrájejte na menší kostky a dejte je přes noc do uzavíratelné krabičky zamrazit.
- Chvíli před servírováním sorbetu vyndejte meloun z mrazáku a nechte lehce povolit.
- Kostky melounu vložte do mixéru, přidejte šťávu z limetek a mixujte do hladké konzistence.
- Sorbet servírujte v misce, ozdobit ho můžete lístkem máty nebo meduňky.
Tip: Pro doslazení sorbetu přidejte během mixování podle chuti třtinový cukr nebo med.
Osvěžující melounový sorbet si můžete udělat také podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem.
Přejeme příjemné letní dny.
Komentáře