

Jahodový sorbet s mátou
Suroviny
- 1 hrnek simple sirupu (voda uvařená s cukrem v poměru 1:1)
- 2 hrnky čerstvých jahod (nakrájených na půlky a zamíchané s pár kapkami balsamikového octa)
- 1/2 hrnku čerstvé máty
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Vše rozmixujeme, dáme do lednice zchladit a necháme udělat ve zmrzlinovači.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodový sorbet s mátou
-
Vypadá lákavě, vyzkouším. Sice nic pro mě, nejím jahody, ale myslím, že mnoha hostům se zavděčím.
-
rada, pro ty co nemají zmrzlinovač: dame zmrazit do plastove misky, treba od RAMA a behem mrazeni nekolikrat promichame...
tak asi 1x za pul hodiny
Super Recept -
maris: Maruško, klidně vyzkoušej, ale je to třeba občas promíchat, jak píšeš
Taky se to pak dá ještě těsně před podávaním nechat malinko povolit, ale jen velmi mírně a rozsekat v sekáčku potravin.
-
A sezóna nám začala
-
Príma osvěžení na letní dny, jen těch jahod nemám, páč mám nový záhon od podzimku, škoda, rodinka by si pošmákla, ale bodík ode mě
-
simpatická svěží dobrůtka
-
+6
-
-
HankaPu: Hani, něco vymyslíme
-
Vypadá to nádherně, ale jsem na tom jako Maris, bohužel nemám zmrzlinovač, ale Masruško, myslím, že by to šlo rovnou zmrazit a když je to rozmixované, tak bych to už ani nemíchala,. No a možná by z toho byla taková ovocná dřeň a ta je taky dobrá
+
-
aadulka: máš pravdu, asi to vyzkouším i tak.
-
Nikdy jsem to jinak nedělala takže nedokážu poradit
ale tak zkusit se to může a kdyžtak z toho bude určitě dobrej studenej desert
-
To je krása,
+ - ale já nemám zmrzlinovač
. Myslíš, že by to šlo normálně zmrazit ale s tím, že bych to během mrazení promíchávala ?