Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vybrat šťavnatý a zralý meloun? Zvládnete to podle videa
Zdroj: Pixabay, Stevepb

Vychlazený meloun je báječným osvěžením v horkých letních dnech. Avšak donést si domů šťavnatý a sladký meloun je mnohdy nadlidský úkol. Stačí se však řídit několika radami a můžete si být jistí, že vás doma bude čekat výtečné osvěžení.

Vybrat skvělý meloun, který je šťavnatý, zralý a krásně křupe, není lehký úkol. Pokud ale víte, jak na to, nemusíte se bát, že byste odešli z obchodu s moučným melounem bez chuti. Kromě sušší stopky, tmavě zelené barvy, kulatějšího tvaru a těžší váhy se zaměřte na dva nejdůležitější tipy. 

  • Meloun oťukejte ze všech stran, musí vydávat jasný zvonivý zvuk, jako by byl uvnitř úplně dutý.
  • Tomu, že bude meloun chuťově výborný, také nasvědčuje to, že má na sobě žlutý flek. Pokud bude část světle žlutá až bělavá, znamená to, že meloun ještě není dostatečně zralý. 

Meloun nemusíte jíst jen samotný 

Ačkoliv je meloun skvělým letním osvěžením jen sám o sobě, dají se z něho připravit také nejrůznější dobroty. Vynikající je meloun se slaným sýrem, jako je balkánský sýr nebo feta, ale také se z něj dá vyrobit skvělý nápoj, ledová tříšť či třeba melounová zmrzlina. Na letní posezení s přáteli se pak skvěle hodí melounové želé. 

@srdce_z_jerabin Kdo už tento rok měl 🍉? #vychytavka #meloun #zelenina #jidlo ♬ Summer - Instrumental - Devinney

Slupku melounu lze dokonce využít jako mísu. Stačí vydlabat dužinu z poloviny melounu a vzniklou "nádobu" použít např. k servírování ovocného salátu. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více