Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat těstoviny se zelím? Chutné jídlo jako od babičky je vmžiku hotové
Zdroj: Toprecepty

Těstoviny se zelím jsou jednoduché a chutné jídlo, které je zároveň také levné a snadné na přípravu. Jistě ho znáte z babiččiny skromné, přesto výtečné kuchyně. Připravte si ho s námi podle níže sepsaného postupu.

Lednice zeje prázdnotou a ve špajzce toho k použití také zrovna moc není, co teď? Pokud máte doma těstoviny (klidně i ty zbylé), půlku hlávky zelí a kousíček libovolné uzeniny, o sytý pokrm máte z poloviny vystaráno. Teď už ho jen stačí uvařit.

Jak připravit těstoviny se zelím

Na jednu dávku tohoto skvělého pokrmu budete potřebovat 1/2 menší hlávky bílého zelí, 2 lžíce oleje, sůl a mletý pepř, 100 g uzeného masa (případně slaniny, špekáčku či podle preferencí) a 200 g těstovin podle vaší volby.

  1. Zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na tenké nudličky a na tuku orestujte do jemně hnědé barvy. Neúnavně ho míchejte, aby se nepřipálilo - k tomu stačí chvilka.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na jejich obalu. Nejvíce se na tento pokrm hodí flíčky, využít však můžete i jiné těstoviny - třeba i ty zbylé z předchozího dne.
  3. Orestované zelí osolte, opepřete a vmíchejte do něj přecezené těstoviny. Velmi jemně promíchejte.
  4. Na pánvi s rozpáleným tukem opečte kousky (kostičky) vámi vybrané uzeniny a servírované těstoviny se zelím jimi posypte.

Tip: K tomuto pokrmu se skvěle hodí kyselé okurky nebo zavařená červená řepa.

Pokud by vám tento typ pokrmu přišel pramálo výrazný, zkuste syrové zelí vyměnit za to sterilované - těstoviny jsou s ním o poznání výraznější. Tento pokrm je výborný, sytý a levný, pro mnoho z nás však znamená mnohem víc - krásné vzpomínky.

Komentáře

Další tipy a triky