Jak udělat topinky v horkovzdušné fritéze? Postup je snadný a rychlý, přesvědčte se
Horkovzdušná fritéza zažila v posledních letech obrovský boom, kdy ji můžete najít opravdu v mnoha domácnostech. Uděláte v ní smažená jídla, lze v ní také ohřívat či zapékat. A co topinky? I ty v ní snadno připravíte.
Příprava topinek nikdy nebyla snazší a díky horkovzdušné fritéze je navíc můžete připravit zcela bez tuku, což ocení lidé s citlivým zažíváním, děti, ale i ti, kteří si hlídají stravu. Jak připravit topinky v horkovzdušné fritéze, vám nyní prozradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat topinky z horkovzdušné fritézy
Příprava topinek je s pomocí horkovzdušné fritézy otázkou jen několika málo minut. Topinky lze udělat jak zcela nasucho, tak i pomazané tukem. V každém případě však budou dokonale křupavé a nenasáklé tukem, na rozdíl od topinek z pánve.
- Starší chléb nakrájejte na plátky silné zhruba 1 cm nebo podle toho, jak silné je potřebujete, případně jaké si vaše další použití žádá. Pod vrstvu pomazánky či topinkové směsi se hodí silnější topinky, k tataráku lze použít tenčí.
- Jednotlivé krajíčky nyní můžete (ale nemusíte) potřít či postříkat olejem. Vhodný je jak klasický stolní olej, tak i ten olivový.
Tip: Topinky však lze po jejich přípravě potřít máslem, které se na nich rozteče. - Chléb vložte do horkovzdušné fritézy a při 200°C ho opékejte zhruba 6-8 minut. V polovině daného času krajíce otočte. Doba přípravy je orientační, neboť závisí na typu vaší fritézy i na tom, jak moc chcete mít topinky propečené.
- Hotové topinky nyní můžete potřít stroužkem česneku nebo je podávat s topinkovou směsí. Topinky jsou však zcela nenahraditelné při podávání tataráku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak moc propečené topinky máte rádi? Napište nám to dolů do komentářů, a to včetně toho, s čím si je dopřáváte nejraději a nejčastěji. U nás vítězí cuketová pomazánka na topinky, ale čas od času nepohrdneme ani tatarským biftekem.
Komentáře