Není to jen opečený chleba, topinky jsou výborná příloha i samotný pokrm
Opečený plátek chleba, to je topinka. Velice snadné jídlo, které lze – třeba jen s česnekem a solí – připravit během chvilky. Topinky mají široké použití, hodí se k masové směsi, k tatarskému bifteku, jako příloha k zeleninovému salátu nebo k opečenému buřtu u táboráku.
Jak připravit topinky
V každé domácnosti se používá trochu jiný postup a můžete vést spory o to, zda jsou topinky lepší nasucho, na másle, na oleji nebo na sádle. Někdo topinky máčí ve vodě, jiný o této úpravě nikdy neslyšel.
Ďábelské topinky
Topinky s masovou směsí nabízí v jídelníčku snad každá restaurace. I doma můžete připravit vynikající rychlé jídlo, které zasytí. Velmi pikantní jsou tzv. ďábelské topinky nebo topinky s fazolemi. Ostrá může být i taková játrová směs.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami