Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomyšlení na syrové maso nenadchne každého, gurmánům však na mysli ihned vyvstane tatarák, tedy tatarský biftek. Ochucená syrová hovězí svíčková a topinky s notnou dávkou česneku jsou oblíbenou pochoutkou.

Na tatarský biftek neboli tatarák se už dávno nemusí chodit do restaurací. S našimi tipy k názornému videoreceptu jeho přípravu zvládne úplně každý. V chuti této delikatesy se odráží kvalita použitých surovin, pojďte si ji společně s námi připravit.

Jak snadno připravit tatarský biftek

Připravte si s námi oblíbenou lahůdku nejen k večernímu posezení u piva:

  1. Kvalita surovin je zde obzvláště důležitá, protože budete jíst syrové maso a stejně tak i vejce. Maso doporučujeme koupit čerstvé v řeznictví, ne vakuované.
  2. Maso lze pomlít nebo jemně naškrábat špičkou nože. To škrábané je lepší, pokud ale připravujete tatarák pro více osob, bude praktičtější použití mlýnku.
  3. Cibuli krájejte opravdu najemno, aby dokonale splynula s masem a dalšími ingrediencemi. Česnek lze nadrobno nasekat nebo prolisovat.
  4. Přidejte sůl, pepř, kečup, worcesterovou omáčku, hořčici, případně žloutek. Přidat lze také olej, chilli (s tím však opatrně) nebo oblíbené kapary.
  5. Žloutek lze přimíchat do směsi, ale oku i chuťovým pohárkům lahodící je také položený do důlku uprostřed servírovaného tatarského bifteku.

Tatarák je určen k okamžité spotřebě, připravte vždy jen takové množství, které se hned spotřebuje a vyhněte se tak případným zdravotním potížím. Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více