Jak upéct třešňovou bublaninu? Po nadýchaném těstě s ovocem se doslova zapráší
Bublanina patří mezi nejoblíbenější letní moučníky. Upéct ji můžete s jakýmkoli ovocem, avšak jasnou volbou jsou sladké třešně ze zahrádky. Tento jednoduchý moučník potěší chuťové buňky a vykouzlí úsměv na tváři.
Na bublaninu vzpomínáme jako na moučník, který nám pekly naše babičky o letních prázdninách s ovocem, které jsme si sami nasbírali na zahrádce. Francouzská verze bublaniny obsahuje méně mouky a po upečení je dokonale vláčná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct francouzskou bublaninu
- Nejprve třešně omyjte, odstraňte stopky a pokud chcete, můžete třešně také vypeckovat.
- Polovinu množství cukru promíchejte s třešněmi, odstavte a nechte odpočinout alespoň 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180 °C a máslem vymažte kulatou formu o průměru 24 cm.
- Do mísy prosejte mouku, přidejte sůl a druhou polovinu cukru.
- V menší misce rozšlehejte vejce, přimíchejte je k mouce s cukrem, přilijte mléko a všechno důkladně promíchejte.
- Třesně nasypte do formy na bublaninu a zbytky cukru z třešní vmíchejte do těsta, které poté nalijete do formy.
- Bublaninu pečte na 180 °C přibližně 35–40 minut. Propečený moučník kontrolujte zapíchnutím špejlí, která musí po vytažení zůstat suchá.
- Vychladlou bublaninu posypte moučkovým cukrem a můžete podávat na stůl.
Francouzská bublanina zvaná také Clafoutis není na přípravu vůbec složitá a nápomocný vám může být i videorecept, se kterým moučník zvládne i naprostý začátečník. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl. Dobrou chuť.
Komentáře