Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízek je způsob úpravy masa, který najdeme snad ve všech jídelních lístcích. Je to naprosto pochopitelné, řízky má totiž rád skutečně každý. V různých státech najdeme různé druhy řízků, přičemž ve Francii je to řízek z telecího masa zvaný Cordon Bleu.

Na speciální variantu francouzského Cordon Bleu z toustového chleba budeme potřebovat jen několik surovin. Ty typické, které Cordon Bleu dělají Cordon Bleu, zůstávají – šunka a sýr ementálského typu.

Jak na přípravu Cordon Bleu z toastového chleba

Je to snadné a rychlé, než uvaříte přílohu, je řízek hotový.

  1. Rozválíme plátky toustového chleba a z každého vykrojíme kolečko.
  2. Na každé kolečko poklademe sýr, šunku a znovu sýr a přikryjeme druhým kolečkem z toastového chleba.
  3. Připravený základ obalíme v rozkvedlaném vejci a ve strouhance z kukuřičných lupínků.
  4. Obalený řízek upečeme v horkovzdušné fritéze.

Hotový Cordon Bleu neskutečně krásně křupe. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky