Tatarkové bagetky pre Katarínku

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 114 názorů

Suroviny

220 g vody
1 lžička cukru
25 g droždí
80 g tatarské omáčky (klasickou nebo jinak ochucenou)
430 g hladké mouky
60 g polohrubé mouky
1,5 rovné lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 76 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek, když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme těsto.

  2. Necháme ho vykynout, pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Po nakynutí bagetky potřeme vejcem, posypeme semínky a popř. nařízneme nožem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 200-210°C/20-25 minut.

Poznámka

Díky tatarce jsou bagetky vláčné několik dnů a hezky voní.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 227 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tatarkové bagetky pre Katarínku

  • zorzelina zorzelina

    Můj chytrý mobil omylem načetl fotku 2x :-// omlouvám se...jinak bagetky jedna báseň

    Odpovědět

  • Navir Navir

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Severine : určitě :-)

    Odpovědět

  • Severine Severine (neregistrovaný)

    Co se da pouzit jako alternativa k tatarce ? Bydlime ve Svajcu a tady ta neni. Da se pouzit majoneza? dik za odpoved

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Daduli: :-) tak se na něj mrkni, je úžasné!:yes: A pokud ho nenajdeš, napiš, dám ti odkaz ;-)

    Odpovědět

  • Daduli Daduli

    cathleen: :-O ještě neviděla, ale tuším že ho mám nasdílené na fb, já jen motala jak mě napadlo :-D ale je fakt že první zmizli motané a nakonec rovné :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Daduli: děkuju :-8 Vidělas taky to arabské video různých zaplétání a motání? :yes:

    Odpovědět

  • Daduli Daduli

    :yes: sů bezvadné dělávám skoro ob den, akorát nikdy nestačila vložit fotku až dneska, ty jsou včerejší a trochu jsem si hrála s těstem, jinak dělám jen bagetky

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Jitka:Jitko, 220 g vody odpovídá 220 ml vody. Jé, teď vidím, že už bylo odpovězeno, ale mazat už nebudu. Tak ať se podaří. Jsou opravdu moc dobré.;-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    děkuji,co nejdřív vyzkouším :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Jitka: 220 g vody = 220 ml. Protože jsem zjistila, že odměrky nebývají přesně značeny, vodu raději vážím než odměřuji ;-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Prosím těch 220 g vody je kolik ml?:-O

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Tak jsem dala vše do pekárny. Pekárna mi nejprve míchá a pak hřeje, tak doufám, že to přežijeme a s tatarkou se nic nestalo. Nicméně jsou moc dobré, určitě nepeču naposledy.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Coleta: dala bych max. 2, a to jeste kvuli te tatarce. Kdyby v nich bylo min.tuku, vybehly by urcite z 1-1,5 lzicky. Se susenym nepecu, tak ti to nereknu uplne presne. Ale snad to tak bude stacit :-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    cathleen: Prosím tě, kolik bych měla dát sušeného droždí? 2,5 kávové lžičky. Bude to odpoídat 25g čerstvého? Děkuji

    Odpovědět

1 2 3 5 6 8

Tématické fráze: tatarkové pečivo těsto na bagetky bagetky vyroba tatarky vyroba Majolky® domaci bagetky jak se dělá tatarka jak se dela tatarska omacka jak se dela majoneza recept na bagetu housky s Majolkou® jak udelat tatarku vyroba tatarske omacky jak udělat Majolku® tatarkové housky tatarská omáčka recept recept na výrobu tatarky recept na výrobu Majolky® bagetky z Majolky® nejlepší recept na rohlíky . kaiserky

Zapomněl/a jsem heslo