

Žampiony na másle s bylinkovým "šmakounem"
Suroviny 1 porce
- 140 g žampionů (4 menší kusy nakrájené na silnější plátky)
- 60 g šmakouna
- 1 plátek másla o síle 1cm
- 8 lžic smetany na vaření
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- špetka soli
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
V kastrůlku na rozehřátém másle restujeme plátky žampionů do zlatavé barvy.
Poté přidáme smetanu, sůl, pepř, promícháme a slabým varem zredukujeme na hustější konzistenci.
Vmícháme citronovou šťávu, petrželku, nudličky šmakouna a necháme prohřát. Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka od kuchařky
„Šmakouna“si můžeme vyrobit domahttp://www.toprecepty.cz/recept/41921-smakoun-s-ci...
nebo použít kupovaný.
Chutnalo to zajímavě :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampiony na másle s bylinkovým "šmakounem"
-
magdalenka:pipre:novelis:Děkuji
-
Krásné - uvařím zítra.
Bod pro vás.
-
Hezký recept
+
-
Mne takéto veci chutia...
šampinóny na všetky spôsoby. A šmakoun tiež.
-
Nádhera
Tohle musí chutnat fantasticky!
-
Danca:Danuško díky
Ne,ne,manžílek nepodlehl...nekoupil
Ale na internetu jsem našla recept na domácí výrobu,tak mě to ze zvědavosti lákalo vyzkoušet
-
Drahuško, tak nakonec manžel podlehl a šmakouna koupil, jo??
Hezké to máš!
Jé, až teď jsem zjistila, že sis ho dokonce sama vyrobila