Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zralé švestky na stromech pro nás znamenají konec léta a příchod podzimního počasí. V tomto období trávíme mnohem více času při vaření a pečení sladkých dobrot. Inspirujte se lahodným moučníkem se švestkami a upečte si výtečný moučník z krásně nazrálých švestek.

Také podzimní období nám nabízí mnoho darů přírody, jedním z nich jsou sladko-kyselé švestky, které chutnají skvěle na tradičních koláčích s drobenkou či v buchtách. Švestky můžete také nasušit nebo z nich uvařit lahodně sladká povidla.

Jak upéct švestkovou buchtu

Švestková buchta je na přípravu snadná. Díky hrníčkovému receptu do ní nemusíte žádné suroviny vážit, proto je tato podzimní dobrota vhodná i pro začátečníky.
Před pečením si připravte plech o rozměrech 30x40 cm a následující suroviny
  1. Nejprve plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou, případně ho vyložte pečicím papírem.
  2. Dále smíchejte v míse mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek do pečiva. K sypké směsi přidejte také vejce, mléko, olej a důkladně vše promíchejte.
  3. Švestky omyjte, odstraňte z nich pecky a nakrájejte je na kousky.
  4. Nyní vylijte těsto na plech, posypte je nakrájenými švestkami a jemně zaprašte skořicí.
  5. Buchtu vložte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 25 minut.
  6. Propečený moučník vyzkoušejte pomocí zapíchnuté špejle. Buchta je dobře upečená, jakmile zůstane špejle po vytažení suchá.
Upečte výše popsaný švestkový koláč k šálku voňavé kávy, ať už pro rodinu či pro přátele, a to s pomocí snadného videonávodu. Nakrájenou buchtu stačí lehce pocukrovat moučkovým cukrem nebo ozdobit voňavými švestkami naloženými v rumu.
Přejeme dobrou chuť.
 

 

Komentáře

Další tipy a triky