Jak upéct švestkovou buchtu? Vykouzlete chutný a vláčný moučník k odpolední kávě
Zralé švestky na stromech pro nás znamenají konec léta a příchod podzimního počasí. V tomto období trávíme mnohem více času při vaření a pečení sladkých dobrot. Inspirujte se lahodným moučníkem se švestkami a upečte si výtečný moučník z krásně nazrálých švestek.
Také podzimní období nám nabízí mnoho darů přírody, jedním z nich jsou sladko-kyselé švestky, které chutnají skvěle na tradičních koláčích s drobenkou či v buchtách. Švestky můžete také nasušit nebo z nich uvařit lahodně sladká povidla.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct švestkovou buchtu
Švestková buchta je na přípravu snadná. Díky hrníčkovému receptu do ní nemusíte žádné suroviny vážit, proto je tato podzimní dobrota vhodná i pro začátečníky.
Před pečením si připravte plech o rozměrech 30x40 cm a následující suroviny:
- Nejprve plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou, případně ho vyložte pečicím papírem.
- Dále smíchejte v míse mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřicí prášek do pečiva. K sypké směsi přidejte také vejce, mléko, olej a důkladně vše promíchejte.
- Švestky omyjte, odstraňte z nich pecky a nakrájejte je na kousky.
- Nyní vylijte těsto na plech, posypte je nakrájenými švestkami a jemně zaprašte skořicí.
- Buchtu vložte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 25 minut.
- Propečený moučník vyzkoušejte pomocí zapíchnuté špejle. Buchta je dobře upečená, jakmile zůstane špejle po vytažení suchá.
Upečte výše popsaný švestkový koláč k šálku voňavé kávy, ať už pro rodinu či pro přátele, a to s pomocí snadného videonávodu. Nakrájenou buchtu stačí lehce pocukrovat moučkovým cukrem nebo ozdobit voňavými švestkami naloženými v rumu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře