Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka je jeden z nejoblíbenějších moučníků, který nám s láskou pekla snad každá babička či maminka. Přesto, že je bábovka jednoduchý moučník, pro mnoho z nás je skvostem a nesmí chybět u víkendové odpolední kávy.

Bábovka se stala opravdovým nostalgickým moučníkem, svou vůní nás pokaždé vrací do dětství. Na přípravu je velmi snadná a pro mnohé z nás byla bábovka prvním moučníkem v době začátků s pečením. Inspirujte se receptem na báječnou bábovku s tvarohem.

Jak upéct tvarohovou bábovku

Výhoda receptu na tvarohovou bábovku je taková, že nepotřebujete k přípravě váhu a vystačíte si pouze s oblíbeným hrníčkem.

Na bábovku budete potřebovat tyto suroviny:

  1. Nejprve bábovkovou formu důkladně vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou.
  2. V dostatečném předstihu také předehřejte troubu na 160–165 °C.
  3. Nyní oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte pevný sníh.
  4. Do mísy vložte žloutky, heru i cukr a vyšlehejte vše do pěny. Poté přimíchejte tvaroh a podle hustoty můžete přidat i trochu mléka.
  5. Dále přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec také vyšlehaný sníh z bílků.
  6. Hotové těsto vlijte do připravené formy a pečte v troubě na 160–165 °C přibližně 50 minut. Správně upečenou bábovku otestujte zapíchnutou špejlí.
  7. Upečenou bábovku opatrně vyklopte z formy a nechte vychladnout. Poté ji posypejte moučkovým cukrem.

Voňavou bábovkou zaručeně neurazíte žádnou návštěvu a každému vykouzlíte úsměv na tváři. Navíc ji můžete ozvláštnit přidáním oříšků či ovoce, nebo v ní vykouzlit krásné mramorování pomocí kakaového těsta.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli