Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka je tradičním moučníkem, který zvládne i začátečník. Těsto připravíme během několika málo minut, nalijeme do formy a upečený moučník je během chvilky na stole. Co si ale počít, když nejde bábovka vyklopit z formy?

Bábovka je výtečným moučníkem, který si rádi krájíme k odpolední kávě nejenom o víkendu. Bábovku připravujeme nejčastěji z třeného, kynutého či tvarohového těsta. Důležitou částí přípravy je správné vymazání a vysypání formy.

Jak vyklopit bábovku

Důležitá je příprava před samotným nalitím těsta do formy. Máme pro vás několik tipů, jak předejít přichycené bábovce ve formě.

  1. Formu vymažte raději ztuženým tukem místo másla, které se rádo připaluje.
  2. Na vysypání formy použijte vždy hrubou mouku, případně polohrubou. 
  3. Při vymazávání tukem a vysypávání moukou buďte pečliví, nevynechte žádný záhyb formy, ve kterém by se mohlo těsto přilepit a způsobit problém při vyklepávání.
  4. Pokud přesto nejde bábovka vyklepnout, překlopte formu s bábovkou na rovný talíř, namočte utěrku do studené vody, vyždímejte a položte na povrch formy. Chvíli nechte působit, než bábovka povolí a vyklopí se snadno z formy.

Bábovka je skvělým a rychlým moučníkem a budete-li se držet základních rad, vyklopíte z formy bezchybnou bábovku. Připravit si ji můžete také podle následujícího videoreceptu, který vás postupem povede krok za krokem.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky