Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uvařit indické butter chicken? Připravte oběd vhodný pro výjimečné chvíle
Zdroj: Toprecepty

Kuře ve výrazné rajčatovo-smetanové omáčce učarovalo mnohým z nás. Byť se může na první pohled zdát, že příprava indického butter chicken je složitá, opak je pravdou. Jeho přípravou vás provedeme krok za krokem.

Indická kuchyně je plná výrazných a nám často nezvyklých chutí, avšak právě proto je pro nás tak lákavá. Mezi nejoblíbenější indické pokrmy jednoznačně patří butter chicken, na kterém si můžete pochutnat v restauracích i v pohodlí domova.

Jak připravit indické butter chicken

S našimi tipy zvládnete přípravu tohoto pokrmu levou zadní. Dodržením receptu docílíte nezaměnitelně chutného oběda, který si rodina bude chtít brzy zopakovat.

  1. Zásadním krokem je nakrájení kuřecího masa na stejně velké kousky, aby se tepelně upravily za stejně dlouhou dobu.
  2. Nakrájené maso nechte nejlépe přes noc marinovat ve směsi nastrouhaného zázvoru, kořenící směsi garam masala a tučného bílého jogurtu.
  3. Odležené maso orestujte dozlatova na rozpálené pánvi s máslem a olejem - díky spojení těchto dvou tuků se máslo nebude připalovat.
  4. Dozlatova orestované maso vyjměte z pánve a odložte stranou. Ve stejné pánvi rozehřejte máslo, na kterém dosklovita orestujte najemno nakrájenou cibuli.
  5. K cibuli následně přidejte najemno nasekaný česnek, kořenící směs chicken tikka masala, na menší kousky nakrájená rajčata a nasekané kešu ořechy.
  6. Směs zalijte vývarem, osolte, opepřete a na mírném plamenu duste pod pokličkou zhruba 20–30 minut. Poté celý obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem a přes jemné sítko propasírujte do čistého hrnce.
  7. Do hrnce s omáčkou přidejte orestované maso a přiveďte k varu. Přilijte smetanu a nechte 5 minut povařit. Nakonec vmíchejte oříšek másla.
  8. Hotové butter chicken podávejte s vařenou rýží nebo s oblíbenými indickými chlebovými plackami naan.

Před servírováním se pokrm sype čerstvým koriandrem, který má velmi specifickou chuť. Dokonalé butter chicken podle Pavla Berkyho si snadno uvaříte podle názorného videonávodu z naší dílny. Ať se jídlo vydaří a přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky