

Koláč s lososem a mangoldem (špenátem)
Suroviny
- cca 200 g čerstvého lososa (filet) - já použila z ocasní části
- 4 velké listy mangoldu bez řapíků nebo 200 g špenátových listů
- 250 g mascarpone
- 2 polévkové lžičky zakysané smetany
- 1 polévková lžíce čerstvého posekaného kopru
- 2 stroužky česneku
- 4 malá rajčátka
- 1 vejce
- listové těsto
- (kdo nemá rád listové těsto, použije některý z receptů na těsto křehké)
- trocha parmazánu na posypání
- sůl
Postup přípravy receptu
Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit.
Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou.
Necháme okapat a přebytečnou vodu vymačkáme.
Mascarpone vymícháme s kysanou smetanou, vejcem, utřeným česnekem, koprem dohladka a osolíme.
Lososa nakrájíme na pruhy, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran tak, aby uvnitř zůstal syrový.Natrháme na kusy.
Listové těsto vyválíme a vyložíme jím nižší vymaštěnou koláčovou formu.
Na těsto naneseme směs z mascaropne, rozložíme na ni mangold, kousky lososa, rozpůlená rajčátka, která malinko posolíme a dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme zhruba 20-25 minut.
Po vyjmutí z trouby posypeme nastrouhaným parmazánem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Koláč s lososem a mangoldem (špenátem)
-
chocolate: Jo, Luci, ten byl skvělý. Vybrala sis dobře
Díky
-
Kolac je naprosto super, dala jsem baby spenat a vsem velmi chutnalo
.
-
Krásný recept,nádherně nafocené,dala bych si hned
-
Jitkas:Nene, ten je opečený bez kůže a hodně zprudka ze všech stran, aby zůstal uvnitř syrový
-
Diky maruska12!- malem mi utekl tento skvost! Jenom malou otazku-ten losos je opeceny i s kuzi?
-
maruska12: Maruško, neznám obyčejné a neobyčejné listové těsto
a cokoliv namrskané taky na koláči není
Dobré, kvalitní suroviny, navíc takový koláč tu ještě není. Nechápu Tvoji připomínku a to srovnání s politikou je směšné
Navíc je moc hezky naaranžované a foto
-
maruska12: dej sem, prosím, svůj oblíbený recept, fakt. Myslím to vážně, ať to není jak naše politika
-
maruska12:Je vidět, že Váš jazýček jen tak něco neochutná
Ale ostrý je dost
-
Takový koláč z obyčejnýho listového těsta, kam se namrská cokoliv je zde??? Tak to už je vážně pak i každej štrudl pak tady. Dat ho sem Colzombo - tak skonci u par bodů a je i tak rád?? Ale jste jako nase politika
-
Jo, jo, toto by šlo
-
jarka skrobakova:Jaruško díky
-
dobrota
-
Díky všem, kterým se koláč líbí
-
Andy, člověk nemusí býr grafoman, aby poznal Tvou fotopráci
. Tak tedy zase bid, no, jak jinak
-
Tak toto mě zabíjí
luxus