Krém zahuštěný želatinou mnohem lépe drží tvar. A zvládnou ho i začátečníci
Tentokrát nemáme na mysli máslové krémy, které želatinu nepotřebují, ale lehké krémy smetanové, tvarohové nebo jogurtové. Tyto krémy se hodí zejména k lehkým ovocným zákuskům, dortíkům nebo řezům.
Aby takový krém držel tvar, nebortil se nebo neroztekl, pomůže jednoduchá vychytávka v podobě rozpuštěné želatiny, která po ztuhnutí krém zpevní. Zůstává tedy nadále lehký, málo kalorický a dobře stravitelný, což oceníme hlavně v teplém počasí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit krém želatinou
Postup v několika málo krocích je zvládnutelný i pro začátečníky.
- Nechte dobře nabobtnat želatinu ve studené vodě. Jednodušší práce je s želatinou plátkovou. Tip: Místo vody můžete použít mléko.
- Nabobtnanou želatinu rozpusťte v teplé tekutině. Práškovou zvolna zahřívejte i s vodou, ve které bobtnala, dokud se úplně nerozpustí. Plátkovou lehce vymačkejte a nechte rozpustit v několika lžících teplé vody. Želatinu nikdy nevařte.
- Zašlehejte do připraveného krému a hned použijte na moučník.
- Pozor! Želatina v chladném krému tuhne velmi rychle. Mohla by vytvořit cucky.
Mnohé vám napoví i náš názorný videorecept na jogurtový dort s ovocem, jedná se o ideální letní moučník.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře