Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 792 kJ / 1 145 kcal
Bílkoviny106,53 g
Tuky70,32 g
Vláknina2,12 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,99 g
Sacharidy20,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/01/spenatov...

Všimla jsem si, že tady už recepty na špenátové lasagne jsou. Ale řekla jsem si, že sem přihodím svůj, protože některé postupy mi přišly buď zbytečné nebo extrémní. Je to jen další z možných variant.

Uznávám, že bešamel je spíše sýrová omáčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Smiley

28. 12. 2015 00:09

Můžu se zeptat na kolik je to tak cca porcí? :)

Dajda

8. 1. 2014 10:43

Kaczik: Mně naštěstí změkly vždycky, ať jsem je dělala se špenátem nebo s masem, zkusila jsem dokonce i canelloni. A to rozhodně nepoužívám stejný typ těstovin. Třeba ta Vaše známá právě dala málo tekutin, kdo ví. V každém případě lasagne jsou moje nejoblíbenější těstoviny. :-p

Kaczik

7. 1. 2014 19:37

Dajda: U těchto uznávám, že je to zbytečné. Ale dávám to trochu i jako radu. Jednou totiž známá dělala klasicky boloňské lasagne podle mých rad a těstoviny jí vůbec nezměkly, naopak zůstaly tvrdé jako beton. Což trochu nechápu, protože mám zkušenost, že mi změkly pokaždé, i když jsem byla líná a nechtělo se mi dělat bešamel, tak jsem místo něj dala jen nastrouhaný sýr :-8 . Pořád mi to přijde ale pohodlnější je namočit, kdy je jen v míse zaliju vodou a nechám svému osudu, než je vařit :-D.


Jitka Seifertová: To mě moc těší :-)).

Jitka Seifertová

7. 1. 2014 18:33

Dnes sem vařila-pekla na večeři a jsou luxusní.:-))

Dajda

6. 1. 2014 09:07

Lasagne se špenátem máme u nás doma moc rádi, i když do nich nedávám maso, ale smíchám špenát s nasekanou brokolicí a sýrovým bešamelem. :yes:

Jen malou poznámku. Mezi zbytečné práce patří i namáčení nebo dokonce předváření lasagní. Pokud je v nápni dost tekutin (bešamel, voda ve špenátu), těstoviny se v ní uvaří a krásně změknou cca během 1/2 hodiny. Já dělám lasagne už mnoho let a vždy jsem pracovala se syrovými tvrdými pláty. Zkuste to, není se čeho obávat:-!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: lasagne se špenátem a kuřecím masem lasagne s kuřecím masem a špenátem lasagne s kuřecím masem lasagne s kuřecím masem lasagne se špenátem a kuřecím lasagne s kuřecím a špenátem špenátové lasagne kureci lasagne lasagne s kuřecím masem a bešamelem recept na kuřecí lasagně se špenátem lasagne s kuřecím masem recepty lazaně se špenátem a kuřecím masem lasaně se špenátem a kuřecím masem špenátové lasagne s bešamelem recept na lasagne s kuřecím masem lasagne se spenatem lasagně s kuřecím masem špenátem lazáně s kuřecím masem a špenátem lazáně s kuřecím masem a špenátem lasaně s kuřecím masem a špenátem

Suroviny: špenát, těstoviny lasagne, prsa kuřecí, cibule, česnek, máslo, mouka hladká, mléko, sýr nastrouhaný, sýr gran moravia, sůl, pepř, olej olivový

TopRecepty.cz

Špenátové lasagne s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gxzy