7 nejlepších receptů na sladké i slané dobroty z kynutého těsta. Co máte nejraději vy?
Kynuté těsto je zázrakem české kuchyně. Upečeme z něj sladké koláče a buchty, uvaříme knedlíky, připravit můžeme i slané pohoštění a domácí nadýchané pečivo. Dá sice trochu práce, ale výsledek vždy stojí za to.
Kynuté těsto připravíme ze čtyř základních ingrediencí: mouky, kvasnic, tekutiny, vajec a tuku. Tato příprava potřebuje naši péči i čas. Důležité je správně uhnětené těsto, se kterým nám pomůže třeba domácí pekárna. Těstu dopřejeme dostatek času, aby dobře vykynulo, a výsledek byl co nejlepší.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat domácí houskové knedlíky
Nejoblíbenější přílohou české kuchyně jsou houskové knedlíky. Připravte si s námi nadýchané a jemné kynuté knedlíky, které využijeme jako přílohu k masu a zelí, nebo třeba ke špenátu. Celý postup můžete zhlédnout v našem video-návodu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 5 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 15 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Babiččin štrúdl podle Mirky van Gils Slavíkové voní jablky a perníkem. Těsto je specifické tím, že kyne pod vodou
Jak připravit výborné domácí langoše. Základem je kynuté těsto podle osvědčených receptů
Komentáře