Jakou mouku do ovocných knedlíků? Díky správné volbě budou výborné a nadýchané
Sladké ovocné knedlíky jsou oblíbeným pokrmem a pro mnoho lidí také nostalgickou vzpomínkou na domácí kuchyni maminek a babiček. Chuťově jsou rozmanité, každý si tak najde svou oblíbenou kombinaci podle použitého těsta a ovoce.
Vůně léta a první dozrávající ovoce patří tradičním ovocným knedlíkům, které jsou sytým, sladkým hlavním jídlem. Přeléváme je máslem a sypeme mákem, tvarohem či opečenou strouhankou. Ovocné knedlíky můžeme připravit z různých těst, jako je kynuté těsto, tvarohové, odpalované nebo třeba těsto bramborové. I ovoce můžeme zvolit pokaždé jiné - od meruněk, borůvek, jahod až po švestky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku do ovocných knedlíků
Přestože existuje více variant těst na ovocné knedlíky, základní příprava není složitá a s návodem si s nimi poradí i začínající kuchaři. Klíčovým krokem je výběr mouky, která ovlivní konzistenci a chuť výsledných ovocných knedlíků. A jakou zvolit?
- Kynuté knedlíky: K nejoblíbenějším, i když trochu pracnějším, patří ovocné knedlíky z kynutého těsta. Při přípravě kynutých knedlíků často používáme hrubou mouku, oblíbená je však i mouka polohrubá, případně kombinace obou. Mnohdy se přidává také krupice.
- Tvarohové knedlíky: Vynikající ovocné knedlíky můžeme připravit během chvilky a bez kynutí - z tvarohového těsta. Do nich nejčastěji používáme polohrubou mouku, a to nejlépe v kombinaci s dětskou krupičkou, díky které jsou knedlíky jemnější. Bez obav můžeme použít také mouku hrubou.
- Odpalované ovocné knedlíky: Odpalované ovocné knedlíky jsou skvělou volbou zejména pro zabalení tvrdšího ovoce, jako jsou švestky a meruňky. S těstem se velmi dobře pracuje a není třeba čekat na vykynutí. Na odpalované těsto je ideální hrubá mouka.
- Knedlíky z bramborového těsta: Bramborové ovocné knedlíky připravujeme z uvařených vychladlých brambor, z hrubé mouky a dětské krupičky. Knedlíky jsou díky tomu jemné, ale zároveň drží tvar. Z ovoce se do nich nejvíce hodí jablka, hrušky a švestky.
Vynikající kynuté jahodové knedlíky si můžete uvařit podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Knedlíky sypeme tvarohem, cukrem a přelijeme máslem. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře