Zapečený květák s vepřovým masíčkem

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 10 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 10 názorů

Suroviny 4 porce

300 g vepřové kýty
1 květák menší
100 g Eidam sýru
500 g brambor
3 dcl mléka
1 zakysaná smetana
1 lžíce grilovacího koření
kari
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky, osmahneme v pekáčku na trošce oleje- nejlépe olivovém. Okořeníme a stáhneme z plotny.

  2. Přidáme očištěný na růžičky nakrájený květák, plátky očištěných brambor, zalejeme směsí kys. smetany, mléka a nastrouhaného sýru. Promícháme.

  3. Dáme péct přikryté poklicí cca 30 minut- do změknutí.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s nakládanou zeleninou- čalamádou.

Komentáře k receptu Zapečený květák s vepřovým masíčkem

Tématické fráze: kvetak s veprovym masem zapečený květák zapeceny kvetak s veprovym masem recepty z květáku zapečené maso s čalamádou zapečený květák recepty zapečený květak se smetanou zapečený květák s masem zapečené těstoviny s květákem a vepřovým masem kvetak a vepřové maso recepty kvetak s masem květák recepty zapečené brambory s vepřovým masem vepřové maso s květákem vepřové maso a květák kvetak a veprove maso zapečený květák s vepřovým masem a smetanou veprove s kvetakem kvetak zapeceny s vepřovým masem zapečený květák recept