Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízek usmažený dozlatova je tradičním pokrmem, který chutná všem a osvědčí se i na sváteční tabuli. Ať už se držíte klasiky, nebo raději experimentujete, správný výběr mouky je základem pro dokonale křupavý a nadýchaný trojobal.

Nejčastěji si pochutnáme na řízcích z kuřecího masa, ale i vepřové řízky mají mnoho příznivců. Příprava je snadná, i když někdy nastane úskalí v podobě tuhého masa a odpadlé nebo nasáklé strouhanky. Křupavý trojobal je klíčový pro perfektní řízek a my vám poradíme, jakou mouku zvolit, aby byl výsledek ještě lepší. 

Jakou mouku na řízek 

Na tradiční trojobal nám postačí tři misky - jedna na mouku, druhá na rozšlehané vejce a třetí na strouhanku, která je nejlepší čerstvě namletá. A jakou mouku zvolit? 

  1. Hladká mouka: Nejčastější volbou je hladká mouka, se kterou jde obalování dobře, i když je poměrně jemná a lepí se na vejce, čímž může nastat odpadávání strouhanky.
  2. Polohrubá mouka: Výbornou alternativou je polohrubá mouka, která je hrubší a tím lépe udrží vejce. Po usmažení je trojobal nadýchanější a křupavější. 
  3. Hrubá mouka: Hrubá mouka má hrubší strukturu a je také skvělou volbou pro obalování řízků. Výsledek je dokonale křupavý. 

Doporučení: Nezapomeňte před obalováním dostatečně řízky osolit ze všech stran, poté začněte ihned obalovat v trojobalu. 

Vyzkoušejte kuřecí křupavé řízky z trouby v docela jiném trojobalu, který vylepšíte kořením a sýrem.  S přípravou pomůže náš videorecept
Přejeme dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky